Toplum Destekli Polisten ilkokul öğrencilerine sinema

Toplum Destekli Polisten ilkokul öğrencilerine sinema jesti


AMASYA (A.A) - Amasya İl Emniyet Müdürlüğü, Toplum Destekli Polislik Şubesi ilkokul 3. Sınıfa giden ve daha önce hiç sinemaya gitmemiş 120 öğrenciyi sinemaya götürdü.
     Toplum Destekli Polislik Şubesi Müdürü Ali Gökçe, yaptığı açıklamada, hayatında sinema ile tanışmamış çocukları hem sinema ile tanıştırmak hem polis ile yakın irtibat kurmalarını sağlamak amacı ile böyle bir uygulama yaptıklarını söyledi.
     Seyredilen sinema filmini çocukların yaşlarına ve seviyelerine göre titizlikle seçtiklerini belirten Gökçe, şunları kaydetti:
     Umarım çocuklarımız bu faaliyetten olabildiğince keyif alırlar. Daha önce Kardeş Okul Kardeş Kurum projesi kapsamında, çeşitli uygulamalar yaptık ancak bu sefer de farklı olarak çocuklara güzel bir film izlettirmek istedik. Bunu da yaparken, tespit ettiğimiz öğrencilerin daha önce hiç sinema deneyimi olmayanlardan tercih ettik. Buradaki öğrenciler 3. sınıf öğrencisi. Bu uygulamaya seçtiğimiz öğrenciler genel olarak dar gelirli ailelerin çocuklarıdır ve bu çocukların içinden daha önce sinemaya hiç gitmemiş olanları seçtik. Çünkü bu uygulamada azami başarı elde etmek istiyoruz. Çocuklarımızı sosyal imkanlar ile tanıştırmak ve yüzlerini güldürmek bizim en büyük amacımız.
     Küçük yaşlarda çocukların polis amca geliyor korkusu ile yetiştirildiklerini ifade eden Gökçe, Bugünün küçükleri yarının gençleri olacak. Minik kardeşlerimizin polisten herhangi bir şeklide korkmamaları, tam tersi onları benimsemelerini ve bu çocukların ileride meslek olarak dahi polisliği seçmelerini sağlayacak bir zemin oluşturmak istiyoruz. Bu uygulamalardaki giderleri İl Emniyet Müdürlüğünde görevli arkadaşlarımız destekleri sağlamaktayız dedi.
     Toplum Destekli Polis memurları, sinemada ilk defa film izleyecek öğrencilere, çeşitli eğitici broşürler, meyve suyu ve kek ikramında bulundu.
    
     Muhabir: Cihan Okur
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Toplum Destekli Polisten ilkokul öğrencilerine sinema Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER