Toplu taşımada müzik yasağı

Toplu taşımada müzik yasağı -Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan kararla kentte yolcu taşımacılığı yapan araçlarda teyp bulundurma yasaklandı -UKOME Çağrı Merkezi Şefi Yılmaz: Yüksek sesle müzik dinlendiği için 6 ay


ADANA (A.A) - Ömer Yıldız - Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan kararla şehir içi taşımacılık yapan araçlarda teyp bulundurmanın yasaklandığı bildirildi.
     Adana Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Koordinasyon Merkezi (UKOME) aldığı kararla, Türk filmlerine konu olan, içinde arabesk parçaların yankılandığı, torpido ve bagaj kapaklarına yazılan yazılarla bir dönemin simgeleri arasında yer alan dolmuşlarda artık teyp bulundurulmayacak.
     UKOME Çağrı Merkezi Şefi Ayşen Gürhani Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, UKOMEnin verdiği karar doğrultusunda belediye sınırları içerisinde böyle bir uygulamaya gittiklerini belirtti.
     Şehir içi taşımacılıkta farklı kesimlere hizmet verildiğini ifade eden Yılmaz, tüm kesimlere hitap edilmesi gerektiğini ve yolcuların özellikle sabahları işlerine sessiz ve rahat bir şekilde gitmek istediklerini söyledi.
     Toplu taşımacılığın dikkat ve özen gerektiren bir iş olduğunu anlatan Yılmaz, araç içerisinde yüksek sesle müzik dinlendiği için çağrı merkezlerine gelen şikayet sayısındaki artışa dikkati çekti.
     Yılmaz, Yüksek sesle müzik dinlendiği için 6 aylık sürede çağrı merkezimize gelen şikayet sayısı 195i buldu. Bu oran yolcuların şoförlerin müzik tarzından ve yüksek sesle müzik dinlenmesinden rahatsız olduğunu gösteriyor. Ulaşım işi çok disiplinli ve düzenli yapılması gereken bir iş, bizde elimizden geldiği kadarıyla bunu yapmaya çalışıyoruz diye konuştu.
     Yılmaz, dolmuşlar ve minibüslerdeki teyp denetimini belediyede görevli kontrolörler aracılığıyla yaptıklarını belirterek, yasağa uymayanlara 225 lira para cezası uygulandığını söyledi.
    
     -Minibüsçüler karardan rahatsız-
    
     Adana Minibüsçüler Odası Başkanı Nihat Sözütek ise tüm araçlarda teyp bulundurmanın yasaklanması yerine, yüksek sesle müzik dinleyenlerin tespit edilerek gereken cezaların verilmesi gerektiğini söyledi.
     Nüfusun artması ile büyüyen şehir merkezinde duraklar arasındaki mesafenin uzadığını belirten Sözütek, Doğal olarak yolculuk süreside uzadı. Yolcular illaki bir şeyler dinleme ihtiyacı hissediyor. Bu kesinlikle geçerli ve uygun bir yöntem değil dedi.
     Araçlardaki teyplerin sökülmesi ile faydalı olabilecek bazı yayınların da önüne geçildiğini belirten Sözütek, şunları kaydetti:
     Şoförlerimiz sadece müzik dinlemiyorlar. Radyoda çıkan haberleri de takip ediyorlar. Şuan ramazan ayındayız. İnsanlar radyolardan dini sohbetler dinlemek isteyeceklerdir. Bırakın insanlar istediklerini dinlesinler. Bu kararla yolcuyu da cezalandırmış oluyorsunuz.
    
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Toplu taşımada müzik yasağı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER