Toplu Taşımacılık yapan şoförlere seminer

Toplu Taşımacılık yapan şoförlere seminer


ADIYAMAN (A.A) - Adıyamanda, toplu taşımacılık yapan şoförlere yönelik seminer düzenlendi.
     Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğünce Adıyaman Şoförler Cemiyetinde organize edilen seminerde D ve J plaka tahsisli toplu taşıma araç sürücüleri ve kooperatif Başkanlarına trafikte dikkat edilmesi gereken kurallar anlatıldı.
     Adıyaman Trafik Denetleme Şube Müdürü Nadir Telli, Adıyamanda toplu taşımacılığın sosyo-ekonomik bakımından da ayrı bir önem taşıdığını belirterek, özellikle dar gelirli ailelerle öğrencilerin bireysel araç kullanma imkanı bulunmadığından, toplu taşımacılığının ayrı bir önem kazandığını söyledi.
     Adıyamanda 824 adet toplu taşıma yapan motorlu araç bulunduğunu ifade eden Telli, bunların 538inin D tahsisli plakalı, 284 tanesinin de J tahsisli plakalı minibüs ve otobüs tipi toplu taşıma araçları olduğunu aktardı.
     2012 yılı içerisinde ticari yolcu taşıyan D ve J plakalı araçlara yönelik yapılan denetimlere de değinen Telli, şu bilgileri verdi:
     2 bin 438 adet araç kontrol edilmiş, bu kontrol sonucunda 111 sürücüye 12 bin 484 TL para cezası uygulanmış, 45 adet araç trafikten men edilmiştir. Uygulanan cezalar tetkik edildiğinde, birinci sırada fazla yolcu maddesi, ikinci sırada trafik güvenliğine uymama, üçüncü sırada yolcu indirme ve bindirme kurallarına uymamak, dördüncüsü sırada ise araçların muayene süresini geçirmek ve beşinci sırada ise kırmızı ışık kurallarına uymamak maddeleri yer alıyor.
     Telli, 2012 yılında toplam 254 trafik kazasının 4ünün toplu taşıma araçlarının karıştığı kazalar olduğunu, bu kazaların tüm kazalar içerisindeki yerinin yüzde 2 olduğunu aktardı.
     Telli, Söz konusu kazaların toplam kazalar içerisindeki oranının düşük olmasının, yapılan yoğun denetimler, bilgilendirme toplantıları ve polis ile sürücü arasındaki olumlu ilişkilere bağlı olduğunu değerlendirdiklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Hakan Furkan
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Toplu Taşımacılık yapan şoförlere seminer Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER