Tonya Belediye Başkanı Kurt:

Tonya Belediye Başkanı Kurt: Tonya Çimento Fabrikası, Vakfıkebir limanıyla birlikte bölgenin en büyük yatırımı niteliğindedir


TRABZON (A.A) - Tonya Belediye Başkanı Ahmet Kurt, Tonya Çimento Fabrikasının Vakfıkebir Limanı ile birlikte bölgenin en büyük yatırımı niteliğinde olduğunu belirtti.
     Kurt, yaptığı yazılı açıklamada, Tonya halkının çimento fabrikasını, sorun sohbetleri, serbest kürsü konuşmalarında hep istediklerini ifade etti.
     Fabrikanın, yeni teknolojiyle birlikte havaya, suya, çevreye, yaşamı tehdit edecek şekilde zarar vermeyeceğini ifade eden Kurt, şöyle devam etti:
     Tonyadaki her yatırıma, Kadıralak Yaylası göletine, TOKİ konutlarına, Kürtün yoluna, Jandarma Komando birliğine, süt çeşmesine, temel heykeline, hatta yüksekokula karşı çıkan bir kitle, bölgeyi elinde tutan çimento şirketlerinin teşvikiyle Tonya Çimento Fabrikasına da karşı çıkmaktadır. Tereyağında, horonda, geçmişte silah kullanmakta nam sahibi Tonyalıların nam hanesine ne yazık ki bir de yatırıma karşı çıkanları eklediğimiz için üzgünüm.
     Kurt, Tonya çimentoya karşı çıkıp basın açıklaması yapan kişileri anlayışla karşılamaya çalıştığını belirterek, şunları kaydetti:
     Herhalde yatırımlara karşı çıktıkları için bundan böyle ilçeye neden yatırım yapmıyorsun diye idarecileri, siyasileri eleştirmeyecekler. Herhalde bundan sonra iş isteyen Tonyalılara kendileri iş verecekler. Herhalde yatırım önerileri ve buldukları yatırımcılarla Tonyanın göçünü engelleyecekler. Ben de, meclis üyelerim, muhtarlarımız, sivil toplum örgütlerimizle o zaman onları destekleyeceğim.
    
     Muhabir: Meltem Yılmaz
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Tonya Belediye Başkanı Kurt: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER