Tokat Ticaret Borsası Başkanı Çeltek:

Tokat Ticaret Borsası Başkanı Çeltek: Sütlerin bozuk dağıtıldığına kesinlike inanmıyorum


TOKAT (A.A) - Tokat Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Çeltek, okul sütünden zehirlenme iddialarıyla ilgili, Sütlerin bozuk dağıtıldığına kesinlike inanmıyorum dedi.
     Çeltek, Tokat Ticaret Borsasında düzenlediği basın toplantısında, zehirlenme iddialarıyla ilgili Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının çalışmaları olduğunu ifade ederek, Çalışmalardan sonra her şey belli olacak. Sütlerin bozuk dağıtıldığına kesinlike inanmıyorum diye konuştu.
     Dağıtılan sütlerin üzerinde son kullama tarihlerinin yazılı olduğunu vurgulayan Çeltek, şunları kaydetti:
     Yetkililerin sütlerin üzerindeki kullanma tarihlerini takip etmeleri gerekir. Eğer böyle bir sıkıntı varsa herkes cezasını çekecek. Ama Türkiye, büyük bir ülke. Bu büyük ülkede bu kadar öğrenci sayısı adedince süt dağıtılması dünyadaki bir çok ülkeye nasip olmaz. Ufak tefek aksaklıklar olacaktır. Bir kaç gün sonra bu aksaklıklar giderilecektir. Bunların hiç biri kalmayacaktır. Yine söylüyorum öğrencilerin süt içmesi gerekir, sağlıklı bir toplum olmak için her insanın süt içmesi gerekir. Süt dağıtımıyla sağlıklı bir toplum oluşacak, iç piyasada bir canlılık sağlanacak, hayvancılık gelişecek. Türkiye tarım ülkesi ise hayvancılığın gelişmesi gerekir. Bugün okullarda süt dağıtımı bir adımdır, bir başlangıçtır.
     (ZHR-ÖND-EMN)
<< Önceki Haber Tokat Ticaret Borsası Başkanı Çeltek: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER