Tokat Ticaret Borsası Başkanı Çeltek:

Tokat Ticaret Borsası Başkanı Çeltek: -Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından 9 TLye yapılan küpeleme işleminin eski fiyatına yani 5 TLye inmesini istiyoruz


TOKAT (A.A) - Tokat Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Çeltek, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından 9 TLye yapılan küpeleme işleminin eski fiyatına yani 5 TLye inmesini istiyoruz dedi.
     Çeltek, Ticaret Borsasında düzenlediği basın toplantısında, küpeleme işleminin bir ay öncesine kadar Tarım İl Müdürlükleri tarafından yapıldığını söyledi. Şimdi ise küpeleme işleminin Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından yapılmaya başlandığını belirten Çeltek, küpeleme işleminin fiyatlarının yükseldiğini savundu.
     Küpeleme işleminin fiyatlarının düşürülmesni isteyen Çeltek, şunları kaydetti:
     Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından 9 TLye yapılan küpeleme işleminin eski fiyatına yani 5 TLye inmesini istiyoruz. Tarım İl Müdürlüğü bu hizmeti verirken en asgari şekilde kendisi de zarar etmeden yapıyordu. Daha sonra küpeleme işi Damızlı Sığır Yetiştiricileri Birliğine verildi. Özeleştirmeler yapılırken ihale usulü yapılması lazım. Küpeleme işleminin hangi protokole ya da hangi yasaya dayanarak Damızlı Sığır Yetiştiricileri Birliğine verildiğini biz bilmiyoruz. Yaklaşık maliyeti 1 TL olan bir küpenin 9 TLden verilmesi çok abes oldu. Bir birliğin amacı üyelerine daha güzel ve daha ucuza hizmet vermektir. Ama burada resmen üyeleri söğüşlemek gibi bir durum var. Tarım İl Müdürlükleri tarafından yapılırken 5 TLye maliyeti kurtarıyordu, özelleşince 9 TLye küpe takılması insanları saf yerine koymak oldu. Bütün Ziraat Odaları Başkanları Valiliğe dilekçe verdiler, fiyatların tekrar 5 TLye çekilmesini istediler. Onlar da bu işten muzdarip olduklarını ifade ettiler.
    
     Muhabir: Zehra Aydın
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Tokat Ticaret Borsası Başkanı Çeltek: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER