Tokat Müftüsü Koçak:

Tokat Müftüsü Koçak: Bu yıl umre için müftülüğümüze il genelinde 585 vatandaşımız kayıt yaptırdı


TOKAT (A.A) - Tokat Müftüsü Abdurrahman Koçak, Bu yıl umre için müftülüğümüze il genelinde 585 vatandaşımız kayıt yaptırdı dedi.
     Koçak, müftülük binasında düzenlediği basın toplantısında, Rebiülevvel ayı içinde olunduğunu ve Hz. Muhammedin doğum gününün bu ay içinde olduğunu belirtti.
     Mevlit Kandilinin 23 Ocakta idrak edileceğini hatırlatan Koçak, Hz. Muhammedin doğum günü olan Mevlit Kandilinin hayırlara vesile olmasını temenni etti.
     Umre kayıtlarının devam ettiğini bildiren Koçak, şunları kaydetti:
     4 Şubat tarihinden itibaren de yeni kayıt yaptıracak vatandaşlarımızın kayıtlarını alacağız. Kayıt yaptırmış ama kurada çıkmamış vatandaşlarımızın da kayıt yenilemelerini yapacağız. Bu yıl umre için müftülüğümüze il genelinde 585 vatandaşımız kayıt yaptırdı. Vatandaşlarımızın aşıları yapıldı. Vatandaşlarımıza umre ile ilgili 2 defa bilgilendirme seminerimizi yaptık, kayıtlarımız devam ediyor. İlkini geçen sene yaptığımız öğretmen, öğrenci ve veli gruplarımız vardı. Bunun ikincisini bu sene yapıyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığımız özellikle şubat tatilinde öğrenci kardeşlerimizin öğretmenleriyle veya velileriyle beraber umreye gidebilmelerini sağlamak amacıyla düzenleme yaptı. Bu grupta bugüne kadar ilimizin genelinde 202 öğrenci, öğretmen ve velilerimiz kayıtlarını yaptırdı. Bu grubun yola çıkışı 26-30 Ocak tarihleri arasında olacak.
     Koçak, umrenin Kabeyi ziyaret amacıyla yapılan bir program olduğunu kaydetti.
    
     Muhabir: Zehra Aydın
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Tokat Müftüsü Koçak: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER