Tokatta yoğun bakım ünitesindeki hasta ölümleri

Tokatta yoğun bakım ünitesindeki hasta ölümleri -Vali Yılmaz: -Bakanlığımız tarafından gönderilen müfettiş ve hekimler hem tıbbi, hem fiziki koşullarıyla detaylı bir şekilde değerlendiriyor (Fotoğraflı - Görüntülü)


TOKAT (A.A) - Tokat Valisi Şerif Yılmaz, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesindeki hasta ölümlerine ilişkin, Bakanlığımız tarafından gönderilen müfettiş ve hekimler hem tıbbi, hem fiziki koşullarıyla detaylı bir şekilde değerlendiriyor dedi.
     Yılmaz, makamında düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin sorusu üzerine, konunun Sağlık Bakanlığınca incelendiğini aktardı.
     Hasta ölümlerine ilişkin daha önce açıklamaların yapıldığını anımsatan Yılmaz, Sağlık Bakanlığından da gelen arkadaşlarımız gerekli incelemeleri yapmaya devam ediyorlar. Henüz sonuçlanmadı, rapora bağlamadılar ama zaten gerekli açıklamaları raporun sonucunda kamuoyuyla paylaşırız dedi.
     Vali Yılmaz, olayın elektrik kesintisinden kaynaklandığına yönelik iddiaların gerçeği yansıtmadığını savunarak, Değişik saat dilimleri içerisinde sekiz kişi, sanki o gün aynı saatte vefat etmiş gibi bir haber yapıldı, bu yanlış diye konuştu. Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen müfettiş ve hekimlerin, olayı, hem tıbbi, hem fiziki koşullarıyla detaylı bir şekilde değerlendirdiğini vurgulayan Yılmaz, En iyi sonucu o zaman yapılan değerlendirme sonucu bulacağız ifadelerini kullandı.
     Bir basın mensubunun Ölen hastaların ailelerinden şikayet geldi mi- sorusu üzerine Yılmaz, kendilerine herhangi bir şikayetin gelmediğini dile getirdi.
     Gaziosmanpaşa Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesinin yoğun bakım ünitesinde bir gecede 8 hastanın hayatını kaybettiği bildirilmişti.
    
     Muhabir: Zehra Aydın
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Tokatta yoğun bakım ünitesindeki hasta ölümleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER