Tokatta üreticilere tüplü asma fidanı dağıtıldı

Tokatta üreticilere tüplü asma fidanı dağıtıldı


TOKAT (A.A) - Tokatta, Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOPÜ) ve İl Özel İdaresi işbirliğinde, bağcılıkla uğraşanlara 2 bin 800 adet tüplü asma fidanı dağıtıldı.
     GOPÜ kampüsünde gerçekleştirilen fidan dağıtım töreni, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Vali Şerif Yılmaz, törende yaptığı konuşmada, Gaziosmanpaşa Üniversitesinde Ziraat Fakültesi tarafından yürütülen tarımsal Ar-Ge projelerinden patates, sebzecilik, bağcılık, su ürünleri, küçükbaş hayvanlık konularında 2009 yılında 5 adet proje için 38 bin 267 lira, 2010 yılında 9 adet proje için 229 bin 107 lira, 2011 yılında 6 adet proje için 89 bin 950 lira olmak üzere toplam 357 bin 324 lira kaynak kullandırılmıştır. 2012 yılında 6 proje için ise toplam 220 bin lira ödenek tahsis edilmiş olup, çalışmalar devam etmektedir diye konuştu.
     GOPÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin ise çiftçilere örnek tüplü asma fidanlarının dağıtımının yapılacağını belirterek, Biz bugün burada Gaziosmapaşa Üniversitesi olarak kamu üniversite iş birliğinin en güzel örneğini yaşıyoruz. Bu fırsatı bize veren başta sayın Valimiz olmak üzere İl Özel İdaresi mensuplarına, benim değerli akademisyen arkadaşlarıma huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum. Bağcılık ekibi bugün çiftçilerimize örnek fidanlarını takdim edecek. İnşallah bunu arazide, uygulamada ürünlerini gördüğümüzde, onlar kar ettiğinde biz de mutluluk duyacağız dedi.
     GOPÜ Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü öğretim üyesi Prof. Doç. Dr. Rüstem Cangi de Ziraat Fakültesi Bağcılık Bilim Dalı Asma Fidan Üretim Ünitesinde 2 yıldan beri asma fidanı üretildiğini ifade etti.
     Cangi, geçen yıl 21 üreticiye 2 bin 100 asma fidanı dağıtıldığını belirterek, Bu yıl ise 18 üreticiye toplam 2 bin 800 tüplü asma fidanı dağıtacağız. Tüplü asma fidanı üretimi ilk kez Gaziosmanpaşa Üniversitesi Fidan Üretim Ünitesinde başlatıldı diye konuştu.
     Konuşmaların ardından tüplü asma fidanları üreticilere dağıtıldı. Törende, protokol üyeleri çiftçilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.
    
     Muhabir: Zehra Aydın
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Tokatta üreticilere tüplü asma fidanı dağıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER