Tohma Kanyonundaki düzenleme çalışmaları tamamlandı

Tohma Kanyonundaki düzenleme çalışmaları tamamlandı


MALATYA (A.A) - Darende ilçesinde, rafting de yapılan Tohma Kanyonunun kenarındaki yürüyüş parkuru, pergola ve korkuluklardaki düzenleme çalışmaları tamamlandı.
     Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, Hulusi Efendi Vakfı Müdürü İsmail Hakkı Özbayla düzenleme çalışmaları tamamlanan Tohma Kanyonunda incelemelerde bulundu.
     Uzunluğu bin 213 metre olan kanyonun ve çevresinin, Fırat Kalkınma Ajansı, proje ortakları ve hibelerden sağlanan kaynakla düzenlendiğini kaydeden Kaymakam Aktaş, ajansın çalışmaya 79 bin lira destek sağladığını söyledi.
     Aktaş, toplamda 150 bin liraya mal olan çalışmanın kanyonda önemli ölçüde bir yenileme sağladığını belirterek, Proje ortağımız Hulusi Efendi Vakfının çalışmalarımıza büyük katkısı oldu. Çalışmaların hemen hemen tamamı bitti. İlkbaharda yapacağımız birkaç güvenlik önlemiyle, kameralı takip sistemi kurulması, çevre temizliği, bitkilendirme ve ağaçlandırma gibi peyzaj düzenlemesi kaldı diye konuştu.
     Rafting de yapılan kanyonun düzenleme ile yeniden hizmete sunulduğunu dile getiren Aktaş, kanyonun kenarına 563 metrekare doğal taş döşenip, kenar duvarı yapıldığını kaydetti.
     650 metrelik kısmı ahşap olan yürüyüş parkurunun tamamının yenilendiğini bildiren Aktaş, 260 metre yeni ahşap korkuluk yapıldığını, alüminyum korkulukların güçlendirildiğini ifade etti.
     Kaymakam Aktaş, kanyonu korumak, yaşatmak ve gelecek nesillere aktarılmasını sağlamanın tüm ilçe halkının ortak sorumluluğu olduğunu sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Aslan Tektaş / Yeter Erdine
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Tohma Kanyonundaki düzenleme çalışmaları tamamlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER