TOGEM

TOGEM-Keçiören Belediyesi Anaokulu açılış töreni -Başbakan Erdoğanın eşi Emine Erdoğan: -7 yıl önce büyük bir heyecanla, büyük bir coşkuyla ve büyük umutlarla başlattığımız TOGEM hayır seferberliği şükürler olsun ki bugün Türkiyey


ŞANLIURFA (A.A) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın eşi Emine Erdoğan, 7 yıl önce büyük bir heyecan, coşku ve büyük umutlarla başlattıkları Toplumsal Gelişim Merkezinin (TOGEM) hayır seferberliğinin bugün Türkiyeyi kuşatan bir gönül hareketine dönüştüğünü bildirdi.
     Emine Erdoğan, TOGEM ve Keçiöeren Belediyesince Şanlıurfada köyden kente göçün yoğun olduğu Ahmet Yesevi Mahallesinde yaptırılan anaokulunun açılış törenine katıldı.
     Burada bir konuşma yapan Erdoğan, söz konusu anaokulunun hayırlı olması temennisinde bulundu.
     Anaokulunun kısa süre içerisinde yapılmasında emeği geçenleri teşekkür eden Erdoğan, 7 yıl önce büyük bir heyecanla, büyük bir coşkuyla ve büyük umutlarla başlattığımız TOGEM hayır seferberliği, şükürler olsun ki bugün Türkiyeyi kuşatan bir gönül hareketine dönüştü. Şu anda, Türkiyenin farklı il ve ilçelerinde, 8 TOGEM şubesi ihtiyaç sahiplerine el uzatıyor. Yapılan çok sayıda faaliyete ek olarak, hayırseverlerimizin gerçekten özverili gayretleriyle, 250 anasınıfını çocuklarımıza kazandırdık. Bugün Şanlıurfada açılışını yaptığımız bu anaokuluyla, Şanlıurfalı minik evlatlarımızı da oyun ve eğitimin kaynaştığı güzel bir mekana kavuşturuyoruz diye konuştu.
    
     -İhtiyaç sahibi çocuklara ulaşmak
    
     Emine Erdoğan, belli bölgelerde, sadece belli çocukların okuyabildiği, bazı bölgelerdeki çocukların eğitim imkanlarından yoksun kaldığı bir ülkenin, huzurlu ve güvenli bir ülke olamayacağını söyledi.
     O nedenle tüm çocuklara ulaşmak zorunda olduklarını, bu kapsamda ihtiyaç sahibi tüm çocukları tespit edip, ellerinden tutmak zorunda olduklarını anlatan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     Yoksul demeden, özürlü demeden, yetim-öksüz demeden, her yavrumuza, eğitimin imkanlarını en iyi derecede sunmak durumundayız. TOGEMin, bu doğrultuda eğitim seferberliğine öncülük ettiğini, tüm Türkiyeye örnek teşkil ettiğini görüyor ve bundan gerçekten büyük heyecan duyuyorum. Biz, elimizden geldiği, yüreğimizin yettiği, gönlümüzün kuşattığı ölçüde çalışacak, gayret edeceğiz.
     Çocuklarımız için her şeyin en iyisini, en güzelini bulabilmek için gerekirse bütün hayırseverlerin, bütün fedakar, gönüllü insanlarımızın kapılarını çalacağız. Çocuklarımız için canla başla çalışarak ilim yuvaları açmaya, gönüllü ilim ve eğitim neferleri olmaya devam edeceğiz. Hep birlikte bu ülkenin evlatlarını sevgiyle, umutla, hoşgörü ve kardeşlikle ilmek ilmek, nakış nakış dokuyacağız. İnanıyorum ki, Rabbim de bu gayretlerimizi görecek, emeklerimizi boşa çıkarmayacaktır. Şu gökkubbe altında, kalp kazanmaktan, gönül fethetmekten daha anlamlı, daha heyecan verici bir mutluluk yoktur. Bütün mesele yüreklerimizi sevgi, kardeşlik ve umut çatısı altında birleştirebilmektir, birbirimize kenetlenip güç vermektir.
    
     Muhabir: Eşber Ayaydın - Rauf Maltaş / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: İsmail Fidan

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER