TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi toplantısı

TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi toplantısı -GTO Başkanı Mehmet Aslan: -Sigorta sektörünün her iki tarafında çok ciddi anlamda sıkıntılar var


GAZİANTEP (A.A) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Sigorta Acenteleri İcra Komitesi toplantısı Gaziantepte yapıldı.
     Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Mehmet Aslan, GTOda gerçekleştirilen toplantının açılışında, sigortacılığın çok önemsenmesi, üzerinde ciddi bir şekilde durulması ve çağın gereklerine göre süratle yenilenmesi gereken bir sektör olduğunu söyledi.
     GTO olarak sektörün sorunlarına yakın olmaya çalıştıklarını aktaran Aslan, şöyle devam etti:
     Sigorta sektörünün her iki tarafında çok ciddi anlamda sıkıntılar var. Gerek sigorta şirketlerinin, gerek sigorta acentelerinin gerekse de garantiye aldıkları, sigorta ettikleri firmaların, kişilerin, en azından bugün Türkiyenin ulaştığı potansiyel açısından çok ciddi irdelenmesi gereken sıkıntıları var. Bu sıkıntılar irdelendiği oranda da bu sektörün sıkıntılarının azalması, karşılıklı olarak insanların sigortanın faydalarından daha fazla pay almaları mümkün olabilir.
     Aslan, son yıllarda sigorta şirketlerinin, sanayi tesislerinin sigortalanmasında biraz daha kucaklayıcı olmak yerine, çok seçici bir politika izlediklerini belirterek, bu sorunun giderilmesi için herkese görev düştüğünü ifade etti.
     Sigorta şirketlerinin kendilerini garantiye almak, sigortanın gerektirdiği her türlü tedbirin sağlanmasını beklemek konusunda haklı olduklarını dile getiren Aslan, özellikle bilinçlendirme ve eğitim konusunda sigorta şirketlerine büyük pay düştüğünü, bu konuda daha fazla gayret göstermeleri gerektiğine dikkati çekti. Aslan, şunları kaydetti:
     Yani sen her türlü tedbiri al, ben de geleyim sigortalayayım, ama her sigorta şirketinin fiyatları da hep değişkenlik göstersin, komisyonun oranları hep değişkenlik göstersin...Bunlar önemli değilmiş gibi bir yaklaşımı asla kabul etmiyoruz. Bu bağlamda sigorta şirketlerinin de kendilerini gözden geçirmesi, çağın gereklerine uygun yeni anlayış ve yaklaşımlar ve eğitim bilinçlendirme konusunda da, netice de pastalarını arttırabilmeleri için çalışmalar yapmaları gerektiği kanaatindeyim.
     TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Ender Yorgancılar ise 1 milyon 420 bin üye, 365 oda ve borsaya sahip bir örgüt olarak görev yaptıklarını söyledi.
     Birliğin özellikle Başkan Rifat Hisarcıklıoğlu döneminde çağ atladığına değinen Yorgancılar, TOBB olarak sadece sigorta acentelerinde örgütlenmediklerini belirterek, Sigorta eksperlerinde de örgütlendik. Bugün bin 500e yakın sigortaya eksperimiz yine TOBBun çatısı altında Türkiye Sigorta Eksperleri İcra Komiteleri şeklinde bir faaliyetleri devam etmekte. Sigorta acenteleri icra komiteleri de yine TOBBun bünyesinde kuruldu dedi.
     Sigorta sektörünün sorunlarının çözülmesi noktasında çalıştıklarını vurgulayan Yorgancılar, şunları kaydetti:
     Sigorta poliçelerine baktığımız zaman aslında pasta, her yıl bu el değiştiriyor. Bu acenteden bu acenteye gidiyor. Bu şirketten bu şirkete gidiyor. Aslında bizim bu pastayı arttırmamız lazım. Pasta nasıl artar diye öneri gelmiyor bize.
    
     Muhabir: Gaziantep / Sevil Çelik
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER