TOBB Gaziantep Genç Girişimciler Kurulu

TOBB Gaziantep Genç Girişimciler Kurulu -İcra Komitesi Başkanlığına Cengiz Konukoğlu seçildi


GAZİANTEP (A.A) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Gaziantep Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi, ilk toplantısını koordinatör oda Gaziantep Ticaret Odasında (GTO) gerçekleştirdi.
     GTOdan yapılan açıklamaya göre, toplantıda icra komitesi başkan ve başkan yardımcılığı seçimi yapıldı. Açık oylama sonucunda TOBB Gaziantep Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi başkanlığına Cengiz Konukoğlu, başkan yardımcılığına ise Cihan Kent seçildi. Seçimin ardından GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslanla bir araya gelen komite üyeleri, görüş alışverişinde bulundular.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen Aslan, Sizler bu kentin gelecekteki yöneticileri ve ortak aklın temsilcileri olma yolunda önemli bir konuma geldiniz. Sizlerin uyum ve ortak akılla hareket etmeniz, bu kentin ve ülkemizin geleceği için büyük önem taşıyor ifadelerini kullandı.
     Çalışma yürüten birçok gençlik derneği olduğunu ancak TOBB bünyesindeki bu gençlik oluşumunun önemli işlevi ve misyonunun olacağına işaret eden Aslan, şöyle devam etti:
     Odalar ve borsalar hizmet noktasında etkin oldukları için önemli bir avantaja sahipler. Dolayısıyla bu kuruluşların etkinliği sizlere de avantajlar getirecektir. Sizlerin yapması gereken, kurulun faaliyetlerini ciddiye almanız ve yeni projeler üreterek bunları hayata geçirmeniz. Ayrıca uyum içinde çalışmanız çok çok önemli. Çünkü bu şehir, başarıyı ortak akılla sağladı. Gaziantepteki ortak aklın 20 yıldır ortaya koyduğu önemli hizmetler var. Sizler, bütün oda ve borsalarımızın aynı zamanda alt yapısını oluşturacak, bu kurumların gelecekteki idarecilerini yetiştirecek bir kurumsunuz. Dolayısıyla uyum içinde çalışmanız ve ortak aklı devam ettirmeniz gelecek açısından büyük önem taşıyor.
    
     -Ortak akıl anlayışı sürdürülmeli
    
     Aslan, kentte sağlanan ortak akıl anlayışının sürdürülmesi gerektiğine dikkati çekerek, bu konuda yeni nesil yöneticilere önemli görevler düştüğünü vurguladı. Ortak akıl anlayışının tesisinin kolay sağlanmadığını aktaran Aslan, şunları kaydetti:
     İş adamları dahil, belediyeler, siyasetçiler ikiye bölünmüştü. Ancak GTO ve GSOnun ortak akılla hareket etmesi, kurumlar arası birlik ve beraberliğin de temelini oluşturdu. Sağlanan birlik ve beraberlikten asla taviz vermedik. O dönemde şehrimizde bir organize sanayi bölgesi vardı, şimdi 5incisini yapıyoruz, 6 ve 7yi planlıyoruz. Serbest Bölgeyi, Besi Organize Bölgesini kurduk, uluslararası havaalanını açtık, otobanlarla Türkiyenin doğusu ve batısına bağlandık. Ortak akılla hareket edilmeseydi, birlik ve beraberlik olmasaydı bunların bir çoğu başarılamazdı. Dolayısıyla kentte sağlanan ortak akıl anlayışıyla Türkiyeye model olduk. Sizler de bu modelin yeni nesil uygulayıcıları olacaksınız. Onun için sizlerden beklentimiz, kardeşçe el ele, kentimiz ve ülkemiz için bir şeyler üretmeniz ve uyum içerisinde yolunuza devam etmenizdir. Bu noktada, biz koordinatör oda olarak her türlü desteğe hazırız.
     TOBB Gaziantep İl Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Cengiz Konukoğlu ise İcra komitemizde eski ve yeni arkadaşlarımız var. Hep birlikte uyum içerisinde çalışacağımızı umut ediyoruz. Önümüzdeki dönemde kentimize ve temsil ettiğimiz kuruluşlara yakışır faaliyetler yürütme düşüncesindeyiz. Amacımız sizlerin de desteği ve yönlendirmeleriyle önemli ve başarılı projelere imza atmak. İnşallah bizleri buralara layık gören siz büyüklerimizi ve temsil ettiğimiz genç girişimci üyelerimizi mahcup etmeyiz değerlendirmelerinde bulundu.
    
     Muhabir: Adem Yılmaz
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber TOBB Gaziantep Genç Girişimciler Kurulu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER