TOBB, Sakaryada meslek lisesi inşa edecek

TOBB, Sakaryada meslek lisesi inşa edecek -TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: -"Sakaryaya 24 derslikli kız endüstri meslek lisesi inşa edeceğiz"


SAKARYA (A.A) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Sakaryada kız meslek lisesi inşa edecek.
     Sakarya Sanayi ve Ticaret Odasından (SATSO) yapılan yazılı açıklamaya göre, okul için TOBB merkezinde protokol imzalandı.
     İmza töreninde konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, sanayisi, tarımı, turizmi ve doğal güzellikleriyle Türk ekonomisinde önemli bir konumda bulunan Sakarya için hayırlı bir yatırım yapacaklarını anlattı.
     Hisarcıklıoğlu, yatırım kararında yerel yöneticilerin önemli çabaları olduğunu belirterek, "TOBB olarak Sakaryaya 24 derslikli kız endüstri meslek lisesi inşa edeceğiz. Elbette bu adımı atarken yalnız değildik. Yatırım kararı alma sürecinde yerel yöneticilerimizin büyük katkısı oldu. Bu yatırımın gerçekleşmesinde kendilerinin de çok büyük emeği ve gayretleri olmuştur" ifadesini kullandı.
     Sakaryada geçmiş yıllarda da önemli yatırımlar yaptıklarını anımsatan Hisarcıklıoğlu, Marmara Depreminin ardından 528 deprem konutu yaptıklarını söyledi.
     Sakaryanın, Türkiyenin markalaşmış ve örnek gösterilen şehirlerden olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti:
     "Sakarya bir yandan ilim, bir yandan sanayi, aynı zamanda da tarım ve turizm kentidir. Türkiyenin rol model şehirlerinden biri. Otomotiv, tekstil ve gıda sanayisiyle Sakarya, Türkiyeyi hem taşıyan hem giydiren hem de doyuran bir ildir. Nasıl Amerikada otomobil üretim merkezi deyince akla Detroit geliyorsa, Sakarya da Türkiyenin Detroiti olma yolunda hızla ilerliyor. Sakarya, bugün Türkiyede en fazla ihracat yapan 10 il arasındadır."
     "Bizim için en önemli yatırım eğitime yapılan yatırımdır" diyen Hisarcıklıoğlu, "Çünkü insana yapılan yatırım en büyük yatırımdır. Dünyada her yatırımın riski vardır. Her yatırımdan zarar edebilirsiniz ama insana yapılan yatırımdan, eğitime yapılan yatırımdan asla zarar etmezsiniz. Siz kazanırsınız, şehriniz kazanır, ülkeniz kazanır" şeklinde konuştu.
     SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul da eğitime yönelik yatırımlarının sürdüğünü kaydetti.
     Kösemusul, eğitime yapılan yatırımların kendilerini mutlu ettiğini vurgulayarak, emeği geçen herkese teşekkür etti.
    
     Muhabir: Mehmet Özcan
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber TOBB, Sakaryada meslek lisesi inşa edecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER