TOBB, Çorumda meslek lisesi yaptıracak

TOBB, Çorumda meslek lisesi yaptıracak -Çorum TSO Yönetim Kurulu Başkanı Başaranhıncal: -Kalifiye eleman ihtiyacının karşılanmasına büyük katkı sağlayacağına inandığımız meslek lisesi yatırımıyla ilgili kısa süre içerisinde TOBB i


ÇORUM (A.A) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Çorum Organize Sanayi Bölgesine meslek lisesi yaptırılacağı bildirildi.
     TOBB İmar ve Emlak Müdürü Yahya Kemal Genç, beraberinde Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Güney, OSB Müdürü Yaşar Şahin, Milli Eğitim Şube Müdürü Mahmut Aşıkoğlu, Çorum Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Erhan Özsaray ile OSBde incelemelerde bulundu.
     Bölgedeki uygun arazileri inceleyen Genç, OSB Müdürü Yaşar Şahinden boş parsellerin konumu hakkında bilgi aldı.
     İl Milli Eğitim Müdürlüğünce Çorum Organize Sanayi Bölgesinde meslek lisesine duyulan ihtiyaçla ile ilgili hazırlanan raporun da sunulduğu TOBB İmar ve Emlak Müdürü Genç, incelemelerinin ardından Çorumdan ayrıldı.
    
     -Yatırım için ilk adımlar atılmıştır
    
     TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, OSBde yapılan incelemeyle birlikte meslek lisesi yatırımı için ilk adımın atıldığını söyledi.
     Çorum sanayisinin ihtiyacı olan kalifiye elemanın lise düzeyinden yetiştirilmesi amaçlanan çalışmalar kapsamında TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlundan Çorum OSBye bir meslek lisesi yapılmasını talep ettiklerini ifade eden Başaranhıncal, talebin olumlu karşılandığını ve çalışmaların fiilen başladığını kaydetti.
     TOBB İmar ve Emlak Müdürü Genç ile beraber OSBde uygun arsaları incelediklerini ifade eden Başaranhıncal, daha sonra OSB Müdürlüğünde de meslek lisesi yatırımının detayları hakkında görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi.
     Başaranhıncal, Kalifiye eleman ihtiyacının karşılanmasına büyük katkı sağlayacağına inandığımız meslek lisesi yatırımıyla ilgili kısa süre içerisinde TOBB ile protokol imzalanacak dedi.
    
     Muhabir: Gazi Nogay / İsmail Çimen
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber TOBB, Çorumda meslek lisesi yaptıracak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER