TMMOB Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları

TMMOB Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Dayanışma Günü


ZONGULDAK (A.A) - Zonguldak ve Ereğli ilçesinde, TMMOB Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Dayanışma Günü etkinliklerle kutlandı.
     Maden Mühendisleri Odası (MMO) Zonguldak Şube Başkanı Erdoğan Kaymakçı, Madenci Anıtı önünde yaptığı açıklamada, bugün kendi sorunlarını ülkenin sorunlarından ayrı tutmayan mühendis, mimar ve şehir plancılarının Birlik, Mücadele, Dayanışma günü olduğunu söyledi.
     Dayanışma gününün tarihsel anlamının yarattığı güzellikler üzerinden günlerini kutlamayı çok istediklerini anlatan Kaymakçı, şöyle konuştu:
     Ancak, gerek mesleğimizin ve meslek alanlarımızın, gerekse ülkemizin ve halkımızın içinde bulunduğu durum bizleri kutlama yapmaktan alıkoymaktadır. Mühendis, mimar ve şehir plancılarının meslek hayatları ve meslek alanlarında sorunlar çığ gibi büyümektedir. Mesleğimiz, piyasanın bir piyonu haline getirilerek, kamusal yönü ve niteliği aşındırılmaktadır. Odalarımızın ve birliğimizin kamusal yarar niteliğinde olan yetkileri elimizden alınarak piyasaya terk edilmekte, ticarileştirilmektedir.
     İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Ereğli Temsilcisi Hüseyin Kocatürk de Türkiyede emekten ve insandan yana olan her şeyin bugün abluka altında olduğunu savunarak, Ancak tüm bu yaşananlara karşın herkes bilmelidir ki bu ülkenin yüreği insan sevgisi ile dolu mühendisleri, mimarları, şehir plancıları var dedi.
    
     Muhabir: Mustafa Kemal Bektaş - Kasım Sakallı / Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber TMMOB Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER