TMMOB Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları

TMMOB Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Dayanışma Günü -TMMOB Edirne İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Çolak: -Mesleğimiz, piyasanın bir piyonu haline getirilerek, kamusal yönü ve niteliği aşındırılmaktadır


EDİRNE (A.A) - Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Edirne İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Nihat Çolak, Mesleğimiz, piyasanın bir piyonu haline getirilerek, kamusal yönü ve niteliği aşındırılmaktadır dedi.
     Çolak, TMMOB Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Dayanışma Günü dolayısıyla Saraçlar Caddesinde yaptığı basın açıklamasında, mühendis, mimar ve şehir plancılarının mesleki sorunlarının artış gösterdiğini öne sürdü.
     Türkiyenin içinde bulunduğu durumun, kendilerini kutlama yapmaktan alıkoyduğunu ifade eden Çolak, Mesleğimiz, piyasanın bir piyonu haline getirilerek, kamusal yönü ve niteliği aşındırılmaktadır. Odalarımızın ve birliğimizin, kamusal yarar niteliğinde olan yetkileri elimizden alınarak piyasaya terk edilmekte, ticarileştirilmektedir. Mesleğimize, halkımıza ve ülkemize sahip çıkıyoruz, çıkacağız diye konuştu.
     Gruptakiler, açıklamanın ardından dağıldı.
    
     Muhabir: Gökhan Balcı / Hakan Şahin
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber TMMOB Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER