TMMOB Ankara Başkanı Hakkan:

TMMOB Ankara Başkanı Hakkan: -TOKİnin görevi yoksul insanlara konut edindirmektir


ANKARA (A.A) - Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Ankara Şubesi Başkanı Ali Hakkan, TOKİnin görevi yoksul insanlara konut edindirmektir dedi.
     Hakkan, düzenlediği basın toplantısında, TOKİ uygulamaları ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçekin Dünya Belediye Başkanlığı adaylığı hakkında değerlendirmelerde bulundu.
     Hakkan, TOKİden ev sahibi olmak isteyenlerin devamlı TMMOByi arayıp, endişeli olduklarını belirtti.
     Hakkan, TOKİ meselesinin gündemde çok önemli bir yere sahip olduğunu ve TOKİde plansız yapılaşmanın ortaya çıktığını ileri sürerek, şöyle konuştu:
     DSİnin Adana hakkında yaptığı açıklamada TOKİ konutlarının yanlış yerde olduğu ortaya çıkmıştır. Samsundaki yaşanan sel felaketinin daha kötüsü Adanada da yaşanabilir. Yaşanan plansızlıklar sebebiyle kentselleşme problemi meydana geliyor. Bu yüzden toplu konut idaresinden TOKİ planlarında jeolojik zemin etütlerini istedik.
     Hakkan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçekin Dünya Belediye Başkanlığı ödülüne aday almasının çok önemli olduğunu söyleyerek, Ama, Ankaradaki bazı eksikliklerden dolayı, bizler Başkan Gökçekin bu adaylığını desteklemiyoruz ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: İlkay Güder
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber TMMOB Ankara Başkanı Hakkan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER