TKDK İl Koordinatörü Şehitoğlu:

TKDK İl Koordinatörü Şehitoğlu: -Süt ve besi çiftliği kurulumu veya modernizasyon desteklerinde kırsal alan şartı kaldırıldı


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Afyonkarahisar İl Koordinatörü Metin Şehitoğlu, süt ve besi çiftliği kurulumunda veya modernizasyon desteklerinde kırsal alan şartının kaldırıldığını söyledi.
     Şehitoğlu, TKDK 8. Başvuru Çağrı Dönemindeki değişikliklere ilişkin düzenlediği basın toplantısında, Katılım Öncesi Mali Yardım Aracının (IPA) Kırsal Kalkınma Bileşeni kapsamında uygulanacak yatırımlar için hibe desteklerini yöneten TKDKnın, 23 Kasımda yayınladığı 8. Başvuru Çağrı İlanında köklü değişiklikleri uygulamaya koyduğunu kaydetti.
     Süt ve besi çiftliği kurulumu veya modernizasyon desteklerinde kırsal alan şartı kaldırıldı diyen Şehitoğlu, şöyle konuştu:
     Önceki çağrı dönemlerinde süt ve besi çiftliği kurulumu veya modernizasyon desteklerinde nüfusu 20 binin altında olan yerleşim yerlerinde kurulma şartı bulunuyordu. Bu şartın kaldırılmasıyla oluşan yeni durumda Afyonkarahisar merkez, Sandıklı, Dinar ve Bolvadin ilçesinin merkez sınırları içerisindeki yatırımlar, diğer başvuru şartlarını sağlayıp başvuru yapabilmelerine olanak sağlandı. Traktör alımları da destek kapsamında. Yeni dönemle 82 kilowatt gücü geçmeyen traktör alımları desteklenen yatırımlar arasına girdi. Çiftlik yatırımlarında kapasite sınırları yükseltildi. Süt üreten işletmelerde büyükbaş için daha önce 100 sağmal süt ineği olan başvuru şartı 120 sağmala, küçükbaş süt çiftliklerinde daha önce 300 sağmal koyun veya keçi olan üst sınırın da 500 sağmal koyun veya keçiye yükseltildi. Kombina yatırımları da destek kapsamına alındı. Yatırımlarda işletme büyüklüğü sınırı değiştirildi.
     Şehitoğlu, 8. Başvuru Çağrı Dönemi kapsamındaki başvuruların 17 Aralık saat 09.00dan itibaren, İl Koordinatörlüğünde kabul edilmeye başlanacağını ve başvuruların son teslim tarihinin 15 Ocak 2013 olduğunu da sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Ali Kemal Akan
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber TKDK İl Koordinatörü Şehitoğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER