TKDK, Göksunda bilgilendirme toplantısı düzenledi

TKDK, Göksunda bilgilendirme toplantısı düzenledi


KAHRAMANMARAŞ (A.A) - Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) ve Göksun Kent Konseyi, Göksunlu yatırımcıları bilgilendirmek için toplantı düzenledi.
     TKDK Kahramanmaraş İl Koordinatörü Ömer Süha Uslu, toplantıdaki konuşmasında, 5. proje çağrı dönemini nisan ayında bitirdiklerini ancak il genelinde proje kabulüne devam edeceklerini belirtti.
     TKDKnın düzenlediği programlarla tarım sektörünün verimlilik ve rekabet gücünün artacağını ifade eden Uslu, Bu programlar sayesinde açılacak olan yeni iş imkanlarıyla gizli işsizliğin önüne geçilerek, tarım ve kırsal nüfusun gelir düzeyi yükselecektir. Tarım sektöründeki yatırımların artmasıyla birlikte tarım sanayi entegrasyonuna katkı sağlanacak ve bununla birlikte kırsal nüfusun ve göçün önlenmesine katkı sağlanmış olacaktır diye konuştu.
     Toplantıda proje uzmanı Ahmet Parlak da hibe programları kapsamında yer alan ve il genelinde desteklenecek hibe alanları hakkında sunum yaptı.
     Parlak, TKDK olarak yatırımcılara verecekleri hibe oranının şu anda Türkiyede verilen en yüksek hibe oranı olduğunu söyledi.
     Projelerin kabul edilmesi ve hibe almaya hak kazanılması için projlerin hazırlık aşamasının önemli olduğunu dile getiren Parlak, kırsal kalkınmada AB fonlarının Göksunda kullanılmasının ilçenin çehresini değiştireceğini, bu fırsatın kaçırılmaması gerektiğini kaydetti.
     Göksun Belediye İş Merkezi Kent Konseyi toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Göksun Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Ramazan Hurç, Kent Konseyi Başkanı Seyfullah Bayazıt, iş adamları ve esnaf katıldı.
     (DAL-SEÇ-
<< Önceki Haber TKDK, Göksunda bilgilendirme toplantısı düzenledi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER