TKDK, 9. Başvuru Çağrı İlanına çıktı

TKDK, 9. Başvuru Çağrı İlanına çıktı


VAN (A.A) - Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Van İl Koordinatörlüğü, 9. başvuru çağrı ilanına çıktı.
     TKDK Van İl Koordinatörlüğünden yapılan açıklamada, 9. başvuru çağrı ilanına çıkıldığı ve 9. çağrıda mevcut olan desteklere ek yeni destek alanlarının da bulunduğunu bildirdi.
     Çağrı ilanı kapsamında başvuruların 15 Şubat ile 15 Mart 2013 tarihleri arasında kabul edileceği belirtilen açıklamada, programa eklenen destek alanları belirtildi.
     Süt sığırcılığı, süt işleme tesisleri, kanatlı hayvan besiciliği ve işleme tesisleri, meyve-sebze ürünlerinin işlenmesi, arıcılık, tıbbi-aromatik bitkiler ve süs bitkisi yetiştiriciliğinin 9. çağrı döneminde programa eklenirken, mevcut başlıklarda aynı koşullarda destek sağlanmasına devam edileceği ifade edildi.
     Yetkililer, hibe oranlarının yeni başlıklarda yüzde 50 ile 65 arasında değişeceğini, uygun proje bedellerininse, destek alanına göre 3 milyon Avroya kadar çıkacağını kaydetti.
     Ayrıca, 9. çağrı ilanı döneminde programın uygulandığı tüm iller için belirlenen destek bütçesinin toplam 236 milyon 482 bin 590 Avro olduğunu bildiren yetkililer, illerin başarısına göre pay alacağını söyledi.
    
     Muhabir: Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber TKDK, 9. Başvuru Çağrı İlanına çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER