TJK Kartepe İdman Merkezinin hipodroma dönüştürülmesi

TJK Kartepe İdman Merkezinin hipodroma dönüştürülmesi -Kocaeli Valisi Ercan Topaca: 2013 yılının başında, burada yarışları başlatmak istiyoruz


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Türkiye Jokey Kulübü (TJK) Kartepe İdman Merkezinin hipodroma dönüştürülmesi kararına ilişkin, Süreci hızlı bir şekilde tamamlayarak, 2013 yılının başında burada yarışları başlatmak istiyoruz dedi.
     Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Erdal Celal Sumaytaoğlu, Vali Topacayı ziyaret etti.
     Ziyarette konuşan Vali Ercan Topaca, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Ekerin Kocaeliyi ziyareti sırasında TJK Kartepe İdman Merkezinin hipodroma dönüştürülmesi konusunda talimat verdiğini söyledi.
     Bakan Ekerin verdiği karar sonrasında çalışmalara başlandığını anlatan Topaca, Kararda bir problem yok. Sıkıntı, oradaki mülkiyet sorunları ile ilgili. Yaklaşık 500 dönümlük bir arazi içerisinde 13 dönümlük bir özel mülkiyetten çalışmalarımızı başlatmıştık dedi.
     Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Erdal Celal Sumaytaoğlunun ve TJK yetkililerinin konu hakkında, görüş alışverişinde bulunmak üzere kendisini ziyaret ettiğini anımsatan Topaca, şöyle devam etti:
     Bu sorunu aşmaya çalışıyoruz. Bugün gerek Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız gerekse TJK ile değerlendirmeler yaptık. Süreci hızlı bir şekilde tamamlayarak, 2013 yılının başında burada yarışları başlatmak istiyoruz. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında inşallah bir deneme yarışı yapılabilir. Bunu ne kadar öne çekebilirsek hipodrom o kadar çabuk hazır olacaktır
     Süreç uzadıkça, 2013te yapılacak yarışlara hipodromun yetişemeyeceğini ifade eden Topaca, şunları söyledi:
     Çünkü program yıllık yapılıyor ve önceden ilan ediliyor. Biz süreci öne çekmek için hedef koyduk. 29 Ekime kadar bu işi tamamlayarak, belki 29 Ekimde ilk antrenman hazırlıklarını başlatacak bir süreç öngörüyoruz. Hedefimiz 2013ün başı ve 29 Ekimde hazır bir hipodrom. İnşallah bunu gerçekleştireceğiz. Hipodrom için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına tahsis edilmiş 510 dönümlük arazi mevcut. Bunun 13 dönümü kamusallaştırılacak ve 10 milyon dolarlık bir ödenek var.
     Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Erdal Celal Sumaytaoğlu ise şunları kaydetti:
     Sayın Bakanımız buraya geldiğinde hipodrom sözü vermişti ve bizlere talimat verdi. Biz projemizi tamamladık, onayladık ve ödeneğimizi de ayırdık. Sayın Valimizin de desteğiyle, yılbaşından itibaren at yarışları, ilimizde yapılacak. Ben katkısı geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu hipodrom diğer hipodromlarla eşdeğer büyüklükte olacak ve hatta biz burada yeni teknolojiler kullanarak, daha modern hale getiriyoruz.
     (AB-NEC-NC-MTE)
<< Önceki Haber TJK Kartepe İdman Merkezinin hipodroma dönüştürülmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER