TISİAD üyelerinin Irak gezisi

TISİAD üyelerinin Irak gezisi -Başkan Kılıç: Siyasi iktidarların iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine sunduğu katkıları biz iş adamları ileriye taşımalıyız


MERSİN (A.A) - Türkiye-Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TISİAD) Başkanı Nevaf Kılıç, Türkiye ve Irak arasındaki ilişkilerin gelişmesi için siyasi iktidarların sunduğu katkıları iş adamlarının daha ileriye taşıması gerektiğini bildirdi.
     TISİADdan yapılan yazılı açıklamaya göre, TISİAD yöneticileri ve bir grup üye, Irakın Duhok kenti Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti.
     Dernek Başkanı Nevaf Kılıç, ziyarette yaptığı konuşmada, TISİADın iki komşu ve kardeş ülke arasındaki ticari bağlantıları güçlendirmeye çalıştığını belirtti.
     Türkiye ve Irak arasındaki ticaret hacminin 10 milyar dolara yaklaştığına işaret eden Kılıç, şunları kaydetti:
     Güç birliğimiz, her iki ülkenin zenginliklerinin gün ışığına çıkması ve uluslararası arenadaki konumunu daha yukarılara taşıması adına önemli bir stratejidir. Siyasi iktidarların iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine sunduğu katkıları biz iş adamları ileriye taşımalıyız. TISİAD bu amaçla Iraklı kardeşleri ile buluşmak için gelmiş, sizlere dost elini uzatmaktadır.
     Duhok Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Müşir Raziki ise, Türkiyenin, Irakın dünyaya açılan kapısı olduğunu belirterek, işbirliğini geliştirmek için bu tür ziyaretleri önemsediklerini söyledi.
     Çok büyük bir pazar olan Irakın her türlü mal ve ham maddeye ihtiyacı olduğunu belirten Raziki, Mal ve ham madde temini konusunda Türkiyeyi tercih ediyoruz. Zaho ile Duhok arasında Türkiye ile Irakın ortaklaşa kurmak istediği Serbest Bölgeye yatırım önemli ifadeleri kullandı.
    
     Muhabir: Mesut İnce / Mustafa Çiftçi
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber TISİAD üyelerinin Irak gezisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER