TISİAD heyetinden Silopi Kaymakamı Demirciye ziyaret

TISİAD heyetinden Silopi Kaymakamı Demirciye ziyaret


ŞIRNAK (A.A) - Irakta çeşitli incelemelerde bulunduktan sonra Türkiyeye dönen Türkiye-Irak Sanayici ve İşadamları Derneği (TISİAD) heyeti, Silopi Kaymakamı Suat Demirciyi ziyaret etti.
     TISİAD Başkanı Nevaf Kılıç, TISİAD Silopi Temsilcisi Reber Haşimoğlu ile derneğin yönetim kurulu üyeleri ve işadamlarınca gerçekleştirilen ziyarette Kaymakam Demirci, heyetten Irak gezisi ile ilgili bilgi aldı.
     Dernek Başkanı Kılıç, gezinin Türkiye ve Irak arasında köprü olduğunu, iş adamları arasında da dostlukların pekiştirilmesine katkı sunduğunu söyledi.
     Kaymakam Demirci, organize sanayi bölgesi için çalışmaları başlatmayı düşündüklerini, ilçeye yatırımcı çekmek için çalıştıklarını belirtti.
     İki ülke arasında serbest bölge konusunda çalışmaların olup olmadığı sorusu üzerine Kaymakam Demirci, şunları söyledi:
     Şu an için böyle bir çalışmamız yok, ancak düşünüyoruz. Bu bölge için insanların güvenlik kaygıları var. Bunun da yatırımcılar ile yapılan diyaloglar ile çözülebileceğini düşünüyoruz. Daha önce hac görevini yerine getirecek vatandaşlara gösterilen ilgi ve sıcaklıkta olduğu gibi yatırımcılara buraların anlatılması gerekiyor. Güvenlik gerekçeli algıların ortadan kalkması lazım. Örneğin mısır tarlalarına yönelik yatırım yapılabilir. Tarım arazileri değerlendirilebilir.
    
     Muhabir: Mehmet Demirhan / Sema Kaplan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber TISİAD heyetinden Silopi Kaymakamı Demirciye ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER