TISİAD genel kurulu

TISİAD genel kurulu -Yeniden göreve seçilen Kurucu Başkan Kılıç: -Halen bakir bir pazar olan ve dünyanın ilgisini çekmeye devam eden Irakta Türk iş adamlarının yapacağı ticaret, Türk ekonomisini, dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına


MERSİN (A.A) - Türkiye-Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TISİAD) Yönetim Kurulu Başkanlığına yeniden seçilen Nevaf Kılıç, halen bakir bir pazar olan ve dünyanın ilgisini çekmeye devam eden Irakta Türk iş adamlarının yapacağı ticaretin, Türk ekonomisini dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına taşımada önemli bir etken olacağını belirtti.
     Türkiye ile Irak arasındaki ilişkileri geliştirmek amacıyla 17 Mayıs 2012de kurulan TISİADın 1. olağan genel kurulu yapıldı. Tek liste ile gidilen seçimlerde Kurucu Başkan Nevaf Kılıç, yeniden yönetim kurulu başkanlığına seçildi.
     Kılıç, genel kurulda yaptığı konuşmada, TISİADın, dünyanın ilk 10 ekonomisi içinde olma yolunda hızlı ve sağlam adımlarla ilerleyen Türkiyenin, gücüne güç katmak için yola çıktığını söyledi.
     Irak ile Türkiye arasında geçmişten bugüne kardeşlik bağları ve ticari bağların bulunduğunu hatırlatan Kılıç, şunları söyledi:
     Irak, daha iyi bir gelecek için şekillendiği son yıllarda, aynı zamanda yeniden inşa edilmektedir. Bu süreçte ülkemizin Iraka siyasi ve ekonomik katkısı büyüktür. Bu katkı, günden güne artarken, Irakın yeniden inşasında Türk iş adamları adeta harikalar yaratmaktadır. Ancak tüm dünyanın pay almak istediği bu gelişimde payımızı kaybetmemek, aksine arttırmak için avantajlarımızı iyi değerlendirmeli, bağlarımızı güçlendirmeliyiz. Halen bakir bir pazar olan ve dünyanın ilgisini çekmeye devam eden Irakta Türk iş adamlarının yapacağı ticaret, Türk ekonomisini, dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına taşımada önemli bir etken olacaktır.
     TISİADın 80i aşkın üyesinin bulunduğu aktaran Kılıç, yeni dönemde yurt içi ve yurt dışında şubeleşme çalışmalarına ağırlık vereceklerini kaydetti.
     Yurt içinde öncelikle Irak bölgesiyle yoğun olarak çalışan illere öncelik vereceklerini dile getiren Kılıç, İstanbul gibi büyükşehirlerde de şubeleşme sağlayacağız. Yurt dışında ise öncelikle Irak ayağımızın oluşturulmasını bir an önce sağlamak istiyoruz. Irakın genelinde etkin olunması, Irak sermayesinin ülkemize çekilmesi ve Irakta iş yapmak isteyen Türk iş adamlarına yol gösterilmesi yolunda ise, (Irak bizim uzmanlık alanımız) sloganımızın doğrulunu ispatlarcasına önemli başarılara imza atmayı hedefliyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Mustafa Çiftçi / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber TISİAD genel kurulu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER