THK Genel Başkanı Yıldırım:

THK Genel Başkanı Yıldırım: Ülkemizin büyük bir pilot açığı var. Üniversitemizde gençlerimizi pilot olarak yetiştiriyoruz ve Türk havacılık sektörüne armağan ediyoruz -2014 yılında THKnın ürettiği uçağımız semalarda uçmaya


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Osman Yıldırım, Ülkemizin büyük bir pilot açığı var. Türk Hava Kurumu Üniversitesinde gençlerimizi pilot olarak yetiştiriyor ve Türk havacılık sektörüne armağan ediyoruz dedi.
     Yıldırım, Afyonkarahisar, Eskişehir, Kütahya ve Uşak ile ilçelerini kapsayan bölge toplantısı için geldiği Afyonkarahisarda THK şubesini ziyaret etti.
     Yıldırım, ziyarette yaptığı konuşmada, THKnın 87 yıldır Atatürkün koyduğu hedef doğrultusunda havacılığı Türk insanının işi yapmak ve istikbal göklerdedir sözleri üzerine faaliyetlerin yürüttüğünü kaydetti.
     THKnın yüz binlerce Türk gencine paraşüt, yamaç paraşütü, yelken ve kanat model uçak gibi konularda eğitim verdiğini ifade eden Yıldırım, şöyle konuştu:
     THK, halktan aldığını halka veren bir kurumdur. THKnın en önemli faaliyetlerinden birisi Türk Hava Kurumu Üniversitesinin 2011 yılında eğitime başlamasıdır. Yapılan üniversite sınavı sonucunda üniversitemiz, doluluk oranı konusunda Türkiyedeki yüzde 100 doluk oranına ulaşan 3 üniversiteden biridir. Eğitimimizin kalitesini ve imkanlarını artırarak devam edeceğiz. Ülkemizin büyük bir pilot açığı var. Üniversitemizde gençlerimizi pilot olarak yetiştiriyoruz ve Türk havacılık sektörüne armağan ediyoruz. Uçak sistemleri ve kabin memurları eğitimlerini alan geçlerimiz, havacılık sektöründe çalışmaya başlayacak.
    
     -THKnın en önemli projelerinden birisi uçak üretimidir-
    
     Yıldırım, THKnın en önemli projelerinden birinin de uçak fabrikası ve uçak üretimi olduğunu anlatarak, Uçak üretimiyle ilgili fabrikamız faaliyete geçti. 2014 yılında THKnın ürettiği uçağımız semalarda uçmaya başlayacak. Üzerinde ay yıldız bayrağımız ve THK logosu olacak. Bu uçakları gören her Türk vatandaşı gururlanacak. İnşallah devamlılık olacak ve daha büyük kapasiteli uçakları üretmeye devam edeceğiz diye konuştu.
     Uçak fabrikasını en önemli özelliklerinden birisinin de THK Üniversitesi mühendisleri ve bilim adamlarının bu uçak fabrikasıyla ilgili çalışma yapması olduğunu dile getiren Yıldırım, şöyle devam etti:
     Türkiyenin THK Üniversitesi ile dünya çapında bir havacılık eğitim merkezi olması çok önemli. Bu yıl üniversitemiz de 77 değişik ülkeden öğrenciler eğitime başlıyor. Bu da bizim hedeflerimizden birisi olan dünya çapında havacılık eğitim merkezi olması konusunda da üniversitemiz büyük bir adım atmış olacak. Uçak bakım merkezleri, helikopter bakım merkezleri de faaliyete geçti. Ülkemizin değişik yerlerinde açtığımız parasız yamaç paraşütü, yelken kanat gibi kurslarda da gençlerimize hizmet veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör / Deniz Açık
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber THK Genel Başkanı Yıldırım: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER