TFF Tahkim Kurulu kararları

Brucella hastalığı uyarısı


DİYARBAKIR (A.A) - Ergani Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Jale Ödemiş, bulaşıcı hayvan hastalığı olan Brucella hastalığıyla ilgili uyarılarda bulundu.
     Ödemiş, yaptığı açıklamada, Brucella hastalığının insanlara bulaşmasının bu hastalığın önemini bir kat daha arttırdığını belirterek, Türkiyede özellikle kırsal kesimlerde, hayvansal ürünlerden kaynaklanan hastalıklarda artış olabileceğini söyledi.
     Sıcak havada hayvansal ürünlerden elde edilen gıdaların tüketimine dikkat edilmesi gerektiğini belirten Ödemiş, Brucella hastalığının hayvanlardan insanlara, çiğ ya da yeterince pişirilmemiş süt ve süt ürünlerinin tüketilmesiyle bulaştığını bildirdi.
     Brucella hastalığı taşıyan bir hayvanın sütünün pastörize edilmemesi ve bu sütten yapılan peynirin tüketilmesi durumunda hastalığın insanlara da bakterilerle bulaştığını kaydeden Ödemiş, Bu bulaşma yolu, bölgemizde insan Brucellasının en yaygın oluşma nedenidir. Bu nedenle özellikle eklem ağrıları, ateş ve terleme şikayeti olan vatandaşlarımızın doktora başvurmalarında büyük fayda bulunmaktadır dedi.
     (SAN-NUR-İC)
<< Önceki Haber TFF Tahkim Kurulu kararları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER