TFF Süper Kupa maçına doğru

TFF Süper Kupa maçına doğru -Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak maç öncesinde uçak ve şehirlerarası otobüslerin doluluk oranında artış yaşandı -Erzurum Otelciler, Kahvehaneciler ve İnternetçiler Odası Başkanı Saka:


ERZURUM (A.A) - Gamze İspirli - Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak maç öncesinde uçak ve şehirlerarası otobüslerin doluluk oranında artış yaşanmaya başladı.
     Erzurum Otelciler, Kahvehaneciler ve İnternetçiler Odası Başkanı Seyfettin Saka, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TFF Süper Kupa maçının Erzuruma verilmesinin mutluluk verici olduğunu belirterek, Erzurumda 72 otel bulunduğunu, bu otellerin 60ının belediye ruhsatlı, 12sinin yıldızlı otellerden oluştuğunu söyledi.
     Erzurumdaki otellerin toplam yatak sayısının 6 bin 400 olduğunu ve yıldızlı otellerde doluluk oranının yüzde yüze ulaştığını ifade eden Saka, 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları sürecinde de özellikle yıldızlı otellerimiz iyi para kazandı. Kupa maçı öncesi Erzuruma gelmek isteyen çok sayıda sporsever bizleri arayarak, Erzuruma geleceklerini söyledi. Galatasaray-Fenerbahçe arasında oynanacak TFF Süper Kupa maçı dolayısıyla Erzurumdaki otellerin doluluk oranı yüzde yüzlere ulaşacak dedi.
     Oda olarak otelcileri konuyla ilgili bilgilendirdiklerini belirten Saka, Erzurumdaki otellerin Süper Kupa maçına hazır olduğunu, ramazan ayı ve yaz aylarında Erzurumdaki otellerin doluluk oranının azaldığına dikkati çeken Saka, şöyle konuştu:
     Süper Kupa maçı otelciler için iyi iş olanağı oluşturdu. 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları, kış sporunda nasıl bir canlılık oluşturduysa, Süper Kupa maçında da aynı canlılık yaşanacaktır. Otellerde yer kalmasa bile bizler evimizin kapısını misafirlerimize açmaya hazırız. Erzurumlu misafirperverdir. diye konuştu.
     Erzurumda otel fiyatlarının uygun olduğunu anlatan Saka, belediye ruhsatlı otellerde tek kişilik oda fiyatlarının 20-60 lira arasında, yıldızlı otellerde tek kişilik oda fiyatlarının 80-200 lira arasında değiştiğini belirterek, Süper Kupa maçının Erzuruma yakışır bir şekilde geçmesini umuyoruz. Kentin saygınlığını gelen misafirlerimize doğru bir şekilde anlatabilmeliyiz. Erzurumu tüm yönleriyle en iyi şekilde tanıtabilmeliyiz. Gelen misafirlerimizi ramazan ayının ruhuna uygun bir şekilde misafirperverlikle karşılayacağız dedi.
    
     -Uçaklardaki doluluk oranı yüzde yüze ulaştı-
    
     Türk Hava Yolları Erzurum Satış Müdürü Mehmet Akkaya da uçaklardaki doluluk oranının yüzde yüze ulaştığını söyledi. Ramazan ayı dolayısıyla hava yolları yolcu sayısında azalma yaşandığını belirten Akkaya, şunları kaydetti:
     Süper Kupa maçı öncesi tüm uçaklarımızdaki yolcu sayısı yüzde yüz oranında arttı. İstanbul yolcu sayımız birkaç gün öncesine kadar yüzde yüz oranında artış gösterdi. Ankara ve İstanbul seferi yapan uçaklarımızda saat ve gün değişimi söz konusu değil. Maç öncesi ve sonrası ek sefer yapılmayacak. Ancak talep olması halinde charter uçuşlar gerçekleştireceğiz. Türk Hava Yolları olarak yolcularımıza en iyi hizmeti vermenin gayreti içerisindeyiz
     Otobüs firması müdürü Selami Tan ise Fenerbaçenin 10 gün önce İstanbuldan gelmek için 7 otobüs talebinde bulunduğunu ifade etti.
     Ulaşımda daha çok İstanbul-Erzurum arasında yoğunluk yaşandığına dikkati çeken Tan, yaşanan bilet sıkıntısının çevre illerden gelen yolcu sayısını olumsuz etkilediğini savundu.
     Süper Kupa maçının ulaşım sektöründe canlılık oluşturduğunu ifade eden Tan, Seyircilerin büyük çoğunluğu İstanbuldan gelecek. Sadece bizim firmamızdan 7 otobüs talebinde bulunuldu. Günübirlik gelecek seyirciler daha çok hava yollarını tercih ediyor. Gelen konuklara en iyi hizmeti vermenin gayreti içerisindeyiz dedi.
    
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber TFF Süper Kupa maçına doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER