Tezgahtarlıktan seracılığa uzanan serüven

Tezgahtarlıktan seracılığa uzanan serüven -Şarkışlada bir süre marketlerin manav reyonunda tezgahtar olarak çalışan 46 yaşındaki Atilla Başel, sebze-meyve getirmek üzere Mersin ve Tokata giderken gördüğü seralardan etkilenerek kendi


SİVAS (A.A) - Şarkışla ilçesinde bir süre marketlerin manav reyonunda tezgahtar olarak çalışan 46 yaşındaki Atilla Başel, sebze-meyve getirmek üzere Mersin ve Tokata giderken gördüğü seralardan etkilenerek kendi serasını kurdu.
     İlçeye bağlı Gümüştepe köyünde seracılık yapan Başel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mersin ve Tokata giderken yol güzergahında gördüğü seralardan etkilendiğini belirterek, Heveslendim, bu işi ben de yapabilirim dedim ve köyüme geldim. Gördüğüm seranın bir benzerini evimin önünde yaptım. Hasat zamanı baktım, emeğimin karşılığını aldım. Şimdi 2 dekarlık 7 seramla, köylülerimden kiraladığım 20 dönüm tarlada domates, biber, salatalık, lahana, patates kısaca sebze ve meyvelerin hemen hemen hepsini yetiştirebiliyorum diye konuştu.
     Yaklaşık 8 yıldır bu işi yaptığını ifade eden Başel, ürettiği sebze ve meyveleri ilçede anlaştığı bazı marketlere verdiğini, ayrıca her hafta pazartesi günleri kurulan emtia pazarında da sattığını söyledi.
     Destek verilmesi halinde Şarkışlanın sebze ve meyveciliğin merkezi haline gelebileceğini ifade eden Başel, Şarkışlalı vatandaşların sebze ve meyve ihtiyaçlarını Şarkışla topraklarından yetiştirir, hatta diğer illere de buradan sebze ve meyve gönderebiliriz dedi.
    
     Muhabir: Kemal Erdoğmuş
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Tezgahtarlıktan seracılığa uzanan serüven Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER