Teşvik Yasası

Teşvik Yasası -Gümüşhane TSO Başkanı Akçay: Ülkemizin son yıllardaki büyüme ve gelişme hızı dünyanın dikkatini ve ilgisini üzerine çekmeye başlamıştır


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı İsmail Akçay, Ülkemizin son yıllardaki büyüme ve gelişme hızı dünyanın dikkatini ve ilgisini üzerine çekmeye başlamıştır dedi.
     Akçay, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiyenin takip eden ülke değil, takip edilen ve yön veren bir ülke konumuna geldiğini belirterek, dünya siyasi ve ekonomik yönden çalkalanırken, Türkiyede siyasi ve ekonomik istikrarın yakalanarak devam ettirilmesinin çok önemli olduğunu ifade etti.
     Siyasi iradenin Türk özel sektörünün önünü açtığını, çıkarılan teşvik desteklerle ülke ekonomisinin devamlı büyüdüğünü kaydeden Akçay, şöyle konuştu:
     Ülkemizde işveren için, istihdam maliyetinin yüksek oluşu yeni istihdam alanlarının açılmasında önemli bir engel oluyordu. İstihdam üzerindeki ağır vergi ve sosyal güvenlik primleri 5084 sayılı yasa ile hafifletilmiştir. Bu yasa işverenin vergi ve prim yükünü azalttığından istihdam ve üretimin artmasında da çok önemli olmuştur. Ancak 5084 sayılı bu yasa 31.12.2012 tarihinde sona erecektir. Günümüz iş dünyasında 5084 sayılı yasa ilk uygulandığı günden bugün daha önemli bir ihtiyaç haline gelmiştir. 49 ili kapsayan 5084 sayılı yasa 31 bin 115 işletmeye büyük destek vermektedir. Gümüşhanede bu yasa kapsamında 3 bin 783 kişi istihdam edilerek, işverene ve ekonomiye önemli katkı sağladığını düşünüyoruz.
     Akçay, Türkiyenin son yıllarda büyüme ve gelişme hızının dünyanın ilgisini çektiğini ifade ederek, Ülkemizin son yıllardaki büyüme ve gelişme hızı dünyanın dikkatini ve ilgisini üzerine çekmeye başlamıştır. Her yıl artan nüfusumuzla beraber binlerce insanımıza iş bulmak durumunda olduğumuz bir gerçektir. İş dünyası olarak, büyüyen ve gelişen ülkemizin hızının ve istikrarının devamına katkı sağlayacağını düşündüğümüz 5084 sayılı yasanın 5 yıl daha uzatılmasını talep ediyoruz dedi.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Tuncay Bekar

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER