Terzilik mesleği zor durumda

Terzilik mesleği zor durumda -Şanlıurfa Terziler Odası Başkanı Numan Tuğbay: -Mesleğimiz son zamanlarda can çekişiyor


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfa Terziler Odası Başkanı Numan Tuğbay, terzilik mesleğinin son zamanlarda can çekiştiğini söyledi.
     Tuğbay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte 50 yıldır terzilik yaptığını belirterek özelikle 8 yıllık zorunlu eğitimin, çırak yetiştirmede ellerini bağladığını ifade etti.
     Terzilik mesleğinin gelişen teknoloji ve meslekte izlenen politikalar nedeniyle kaybolmaya yüz tuttuğunu anlatan Tuğbay, Yaşadığımız eleman sıkıntısı nedeniyle artık bu işi yapmak bize ağır geliyor. Terzilik mesleği son zamanlarda can çekişiyor. 8 yıllık zorunlu eğitimle çocuklar 15 yaşında okulu bitiriyordu, bu yaştaki bireylere iş öğretmen kolay olmuyordu. Yaşımız belli seviyeye geldi. Artık kalfamız, çırağımız ve orta elemanımız olmadığından tüm işleri kendimiz yapıyoruz diye konuştu.
    
     -Kredi kartı kullanımı hazır giyime yöneltti
    
     Bu meslekte çok insan yetiştirdiklerini ve kimseden farklı bir beklentilerinin olmadığını ifade eden Tuğbay, şöyle devam etti:
     Türkiyede yaygınlaşan kredi kartı kullanımı vatandaşları hep başka yerlere yönlendirdi. Şimdi bir mağazadan kıyafet alıyorsunuz, kredi kartına 12 ay taksit yapılıyor. Büyük firmalar bunu yapabiliyor ama bizim böyle bir sistemi hayata geçirme şansımız yok.
     Kentte söz konusu meslekle uğraşanların yeterince sanatkar olmamasının da tüketicileri hazır giyime yönlendirdiğini dile getiren Tuğbay,terzilere birleşerek atölye kurmalarını ve odaya kayıt yaptırmalarını önerdi.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Terzilik mesleği zor durumda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER