Terörle Mücadele

Terörle Mücadele -Bingölde 4ü kadın 7 teröristin etkisiz hale getirildiği, bir teröristin de sağ olarak yakalandığı operasyonun sona erdiği bildirildi -Operasyonda 8 kaleşnikof marka piyade tüfeği, 1 tabanca, 1 RPG-7 roketata


BİNGÖL (A.A) - Genç ilçesi kırsalında dün geceden bu yana sürdürülen 4ü kadın 7 teröristin etkisiz hale getirildiği, bir teröristin de sağ olarak yakalandığı operasyonun sona erdiği
     bildirildi.
     Valilikten yapılan yazılı açıklamada, İl Jandarma Komutanlığınca, Genç ilçesi Suveren ve Servi mevkisi kırsalında bazı ocaklara ve demiryollarına yönelik eylem yapan bir grup terör örgütü PKK mensubunun Doğanlı mahallesi kırsalında barındığı istihbaratının alınması üzerine 49. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığının koordinasyonunda, dün akşam saat 19.30 sıralarında Jandarma Özel Harekat Taburu ile Jandarma Komando Taburu ve Piyade Komando Taburunun havadan bölgeye sevk edildiği belirtildi.
     Taarruz tipi helikopterlerin de desteği ile başlatılan operasyonda, bir grup bölücü terör örgütü mensubu ile sıcak temas sağlandığı, güvenlik güçlerinin teslim ol çağrılarına ateşle karşılık verilmesi üzerine silahlı çatışma yaşandığı kaydedilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:
     Operasyon kapsamında bugün de bölgeye havadan güvenlik güçleri takviyesinde bulunuldu. Bölgede yapılan arama tarama çalışmaları esnasında dün meydana gelen çatışmada etkisiz hale getirilen 2 teröristin cesedi bulundu. Saat 14.00de Jandarma Özel Harekat timleri ile teröristler arasında yeniden sıcak temas sağlandı. Yapılan, teslim ol çağrılarına ateşle karşılık veren teröristlerden 5i etkisiz hale getirildi. 1i de sağ olarak yakalandı. Jandarma komando timlerince aynı bölgede yürütülen operasyonda kış üslenmesi için hazırlanmış içerisinde mutfak, tuvalet, yemekhane, çalışma bölümleri bulunan odalı 15 metre genişliğinde 20 metre uzunluğunda sığınak bulundu. Etkisiz hale getirilen terör örgütü mensupları ile 8 kaleşnikof marka piyade tüfeği, 1 tabanca, 1 RPG-7 roketatar, 3 RPG-7 mühimmatı, 10 el bombası, 350 kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, 23 şarjör, 1 aydınlatma fişeği, 16 küçük tüp, 5 büyük tüp, 700 kilogram un, 100 kutu konserve, 200 kilogram zeytin, 20 kilogram reçel, 50 kilogram bal, 50 kilogram makarna, 20 kilogram çay, 30 kilogram turşu, 50 kilogram ceviz, 20 kilogram salça, 45 kilogram kuru fasulye, 50 kilogram sıvı yağ, 150 metre sera naylonu, 800 metre kablo, 20 koli bandı, 200 pil, 15 çift ayakkabı, 40 kilogram temizlik malzemesi, tavla, dama, satranç takımları ile bol miktarda örgütsel dokuman ele geçirildi.
     Açıklamada, Genç Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla ele geçirilen silah ve mühimmatların muhafaza altına alındığı, sığınak ve yaşam malzemelerinin ise olay yerinde tahrip edildiği ifade edildi.
    
     Muhabir: Abdullah Çelik - Naim Boşkut / Sema Kaplan
     Yayıncı: Behçet Güngör

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER