Termal turizm birlik toplantısı

Termal turizm birlik toplantısı -Afyonkarahisar Valisi Balkanlıoğlu: -Değerli jeotermal kaynaklara sahip olmak büyük bir avantaj olduğu kadar, sorumluluk da gerektiriyor


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, değerli jeotermal kaynaklara sahip olmanın büyük bir avantaj olduğu kadar, sorumluluk gerektirdiğini belirterek, Jeotermal enerjiyi en verimli şekilde kullanmak, israfını önlemek ve gelecek nesillere aktarmak zorundayız dedi.
     Ömer-Gecek-Gazlıgöl Termal Turizm Merkezleri Altyapı Hizmet Birliği, eylül ayı encümen toplantısını Afyonkarahisar Valiliği toplantı salonunda gerçekleştirdi.
     Toplantının başkanlığını yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisarın Türkiyenin termal başkenti olduğunu ifade ederek, değerli jeotermal kaynaklara sahip olmanın büyük bir avantaj olduğu kadar, sorumluluk gerektirdiğini söyledi.
     Jeotermal enerjiyi en verimli şekilde kullanmak, israfını önlemek ve gelecek nesillere aktarmak gerektiğini ifade eden Vali Balkanlıoğlu, Ömer-Gecek-Gazlıgöl Termal Turizm Birliği olarak, Jeotermal suyun birçok alanda kullanılması ve kullanılırken en verimli şekilde faydalanmak için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Afyonkarahisar da şu anda 26 tane kuyu tam verimli ve birbiriyle entegre şeklinde hazır durumda. Afjet termal kaynaklardan faydalananlara, hiçbir sorun yaşamadan, ucuza ve sıcaklığı 90 derecede termal suyu sağlayacak altyapıyı sağlamış durumda diye konuştu.
     Vali Balkanlıoğlunun konuşmasının ardından toplantıda, Gazlıgöl Termal Turizm Havzasında suyun tek elden dağıtılması projesi, Ömer-Gecek Termal Turizm Havzasında uygun görülecek yerlere yolcu otobüs duraklarının yapılması, 2013 Mali Yılı hazırlık bütçesi, 2013 Mali Yılı yatırım planı konuları görüşüldü.
     Toplantıya, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Demirsoy, Afjet Genel Müdürü Yusuf Ulutürk, bölge belediye başkanları, termal tesis sahipleri ve diğer birlik encümen üyeleri katıldı.
    
     Muhabir: Serdar Yılmaz
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Termal turizm birlik toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER