Tell Tayinat kazı ekibinden Vali Lekesize

Tell Tayinat kazı ekibinden Vali Lekesize ziyaret


HATAY (A.A) - Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Reyhanlı ilçesine bağlı Demirköprü köyü yakınlarındaki Tell Tayinat Höyüğünde bulunan kral heykelinin çıkarılmasında kazı başkanı olarak görev alan Toronto Üniversitesinden Prof. Dr. Timothy Harrison ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.
     Lekesiz, ziyarette, kazı başkanı Harrisondan kazılarla ilgili bilgilendirme notu ve kazı esnasında çekilen fotoğrafları kabul etti ve kazı sonunda çıkarılan heykel hakkında da bilgi aldı.
     Yapılan çalışmalarla gerçekten güzel bir işe imza atıldığını belirten Lekesiz, Hatay gerçekten insanlığın ortak tarihinin yazıldığı, ortak macerasının yaşandığı bir coğrafya. Onlarca uygarlığa ev sahipliği yapınca yerin altı, yerin üstünden zengin. Bu eserler, dünü sorgulayıp, bugünü de daha iyi değerlendirmemize yol açacak. İnsanlığın macerasını anlamamız, geleceğe dair yolculuğumuzda da rehberlik hizmeti verecek olması bakımından fevkalade önemli eserlerdir. Sizlere imza attığınız bu güzel işten dolayı tekrar teşekkür ederim ifadelerini kullandı.
     Harrison ise kazı sonunda çıkarılan heykelin, bu bölgeye hakim olan Atina Krallığının başkenti Tayinat Höyükte yer alan Suppiluliuma adındaki krala ait olduğunu, kralın, MÖ 9. yüzyılın ortalarında yaşadığının tahmin edildiğini belirtti.
    
     Muhabir: Abdulgafur Kılıç / Aycan Demirel
     Yayıncı: Süleyman Tıraş
<< Önceki Haber Tell Tayinat kazı ekibinden Vali Lekesize Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER