Tekirdağ Valisi Yerlikaya:

Tekirdağ Valisi Yerlikaya: -Tekirdağdaki Islah OSBler dolmadan Saraya sanayi yatırımı yapılması söz konusu olamaz


TEKİRDAĞ (A.A) - Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Sarayın önemli bir tarım, ormancılık ve turizm potansiyeli olduğunu belirterek, Tekirdağdaki Islah OSBler dolmadan Saraya sanayi yatırımı yapılması söz konusu olamaz dedi.
     Yerlikaya, Saray ilçesini ziyareti kapsamında Kaymakam Hüseyin Öner ile yaptığı görüşmede, eğitim, ekonomi ve nüfus gibi konularda bilgi aldı.
     Sarayda eğitim kampüsleri oluşturulması için 100 dönümlük araziye ihtiyaç olduğunu söyleyen Yerlikaya, bu alanın kısa sürede tahsis edilmesi gerektiğini kaydetti.
     Saraydaki sanayileşme hakkında da bilgi alan Yerlikaya, şunları kaydetti:
     Sarayda, küçük sanayi sitesinin dışında 25 sanayi tesisi olduğu ifade ediliyor. Saray ortak bir mutabakatla çevreye en az zararı vererek büyümeyi hedeflemiş. Çerkezköy-Saray duble yolunun yapılmasıyla birlikte Çerkezköy ve Çorlu Sanayi bölgelerinde çalışan insanlar için Saray önemli bir yaşam merkezi olacaktır. Bu etken Sarayın planlı bir şekilde büyümesini de sağlayacaktır. Saray şu anda önemli bir tarım, ormancılık ve turizm potansiyeli barındırıyor. Bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmek gerekiyor. Bu potansiyeli göz ardı edip Tekirdağdaki ıslah OSBler dolmadan Saraya sanayi yatırımı yapılması söz konusu değildir.
     Kaymakam Öner de yeni yılda inşasına başlanacak Saray Devlet Hastanesinin yanında 90 dönümlük bir alanın bulunduğunu belirterek, gerekli incelemeler yapıldıktan sonra yerin uygun görülmesi durumunda bu araziyi eğitim kampüsleri alanı olarak kullanabileceklerini söyledi.
    
     -Diğer ziyaretler-
    
     Vali Yerlikaya ilçeyi ziyaretinde ayrıca, Belediye Başkanı Nazmi Çoban ile de görüştü.
     Bülent Ecevit Parkında vatandaşlarla bir araya gelen Yerlikaya, emekli öğretmenlerin Öğretmen Evi konusundaki sıkıntılarını dinledi ve bu sorunun çözümü için gerekli çalışmaların başlatılacağını söyledi.
     Parkta çay içerek vatandaşlarla sohbet eden Yerlikaya, daha sonra Saray İlçe Emniyet Müdürlüğüne geçerek İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz ile görüştü.
     Yerlikaya, Güngörmez ve Bahçeköyü ziyaret ettikten sonra, Sarayın denizle buluştuğu nokta olan Kastroda incelemelerde bulundu.
     Vali Yerlikaya, Çukuryurt köyünde çiftçilerin istek ve şikayetlerini dinleyerek, sorunlarının giderilmesine yardımcı olacağını kaydetti.
    
     Muhabir: Göksun Sönmez/Muhterem Erkul
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Tekirdağ Valisi Yerlikaya: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER