Tekirdağ Limanında kötü koku sorunu

Tekirdağ Limanında kötü koku sorunu -Tekirdağ Valisi Yerlikaya: Bu konuyu çözüme kavuşturmak için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile yürüttüğümüz çalışmalar devam ediyor


TEKİRDAĞ (A.A) - Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, limana getirilen ithal hayvanları taşıyan gemiden yayılan kokunun giderilmesi için gerekli çalışmalarda bulunduklarını söyledi.
     Yerlikaya, Harf İnkılabının 84. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen törenin ardından, bir gazetecinin limandaki gemilerden kötü kokuların geldiği yönünde şikayetlerin olduğu ve bu konuda ne tür önlemler alınacağı sorusu üzerine, yurt dışından ithal edilen ve limana yanaşan hayvan yüklü gemilerden yayılan kokunun, rahatsız edici boyutta olduğunu belirtti.
     Tekirdağda böyle bir kokunun yayılmasının hiç hoş olmadığını ifade eden Yerlikaya, şöyle konuştu:
     Bu konuyu çözüme kavuşturmak için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile yürüttüğümüz çalışmalar devam ediyor. Biliyorsunuz Trakya, şap hastalıklarından ari bölge. Bu nedenle bölgeye getirilen hayvanlar, sıkı denetimden geçiriliyor. Limana en yakın oturanlardan birisi de benim. Ben dahi kokudan kapımı, penceremi açamıyorum. Kokudan herkes rahatsız. Bir yerde bir nimet varken, bunun külfetide oluyor. Bu sorunun çözümü noktasında bir yöntem bulacağız.
     Öte yandan, Avustralyadan ithal edilen 60 bin besilik koyun ile Brezilyadan ithal edilen 9 bin büyükbaş hayvanın kayıt işlemlerinin tamamlanmasının ardından gemiden sevkıyatına başlandı.
    
     Muhabir: Ergin Akgün/Muhterem Erkul
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Tekirdağ Limanında kötü koku sorunu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER