Tekirdağ, Otantik Köy projesi ile turizmde

Tekirdağ, Otantik Köy projesi ile turizmde atak yapacak -Yamaç paraşütüyle ünlenen Uçmakdere köyü, tarihi evlerin restore edilmesiyle kültür turizmine açılacak -Tekirdağ Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Akay: -Projenin hayata g


TEKİRDAĞ (A.A) - Ergin Akgün - Yamaç paraşütüyle ünlenen Uçmakdere köyü, Otantik Köy projesi kapsamında tarihi evlerin restore edilmesiyle kültür turizmine açılacak.
     Tekirdağ Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Halil Akay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Uçmakderenin gerek yamaç paraşütü gerekse tarihi ve doğal güzellikleriyle tanındığını belirterek, projeyle bölgeyi Türkiyeye ve dünyaya tanıtmak istediklerini söyledi.
     Bakacak Dağının eteklerine kurulu olan, bir tarafında dağ, diğer tarafında deniz bulunan Uçmakdere köyündeki tarihi evlerin restore edileceğini ifade eden Akay, Projenin hayata geçmesiyle yerli ve yabancı turistler, köy yemeği yiyecek, elmayı, üzümü dalından koparacak. İstiyorsa dağa tırmanacak, isterse denize girecek. Çok yönlü ve vatandaşların ilgisini çekebilecek bir yer. Turistler, tarihi evlerde, köy kültürüne özgü odalarda konaklayacak ve Tekirdağ, yamaç paraşütünün yanında köyü ile de turizme kazandırılacak şeklinde konuştu.
    
     -Bölge ekonomisine katkı sağlayacak-
    
     Uçmakderenin doğal zenginlikler bakımından eşsiz olmasına rağmen, halkın gelir kaynaklarının sınırlı olduğuna dikkati çeken Akay, proje ile bölgeye çok sayıda turist beklediklerini dile getirdi.
     Bu proje hayata geçirilirse, bölge halkına ekonomik anlamda büyük katkı sağlayacak diyen Akay, Köylüler, yaptıkları ürünleri turistlere satarak kazanç sağlayacak. Hem bölge hem de şehir ekonomisi kazanacak ifadelerini kullandı.
    
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Tekirdağ, Otantik Köy projesi ile turizmde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER