Tekirdağdaki sel

Tekirdağdaki sel -Tekirdağ Valiliği: -Çorlu, Çerkezköy ve Saray ilçelerinde meydana gelen sel ve taşkınlardan etkilenen 538 kişiye 675 bin 200 lira nakdi yardım yapıldı


TEKİRDAĞ (A.A) - Tekirdağ Valiliği, Çorlu, Çerkezköy ve Saray ilçelerinde 22-24 Ekim 2012de meydana gelen sel ve taşkınlardan etkilenen 538 kişiye 675 bin 200 lira nakdi yardım yapıldığını bildirdi.
     Valilikten yapılan yazılı açıklamada, selin ardından konut, iş yeri, depo, ahır ve samanlıklar ile resmi kurum ve kuruluşlar için bin 135 noktada ön hasar tespit tutanağı düzenlendiği belirtildi.
     Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından afetzedeler için ödenek ayrıldığı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne hayvanlarının telef olduğunu bildiren mal sahiplerine büyükbaş hayvan başına 4 bin lira, küçükbaş hayvan başınaysa 600 lira yardım yapıldı. Çorlu, Çerkezköy ve Saray ilçelerinde meydana gelen sel ve taşkınlardan etkilenen 538 kişiye 675 bin 200 lira nakdi yardım yapıldı.
     Afetzede isim listelerinin kesinleşmesinden sonra hak sahipliği çalışmaları ve konuyla ilgili yapılması gereken diğer çalışmalar, Tekirdağ Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından yerine getirilecek.
    
     Muhabir: Ergin Akgün / Cihan Demirci
     Yayıncı: Kemal Kaymak

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER