Tekirdağda kentsel dönüşüm çalışmaları

Tekirdağda kentsel dönüşüm çalışmaları -Belediye Başkanı Dalgıç: Tekirdağın kentsel dönüşümü konusunda Valilik ile birlikte çalışmalarımız sürüyor


TEKİRDAĞ (A.A) - Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, Tekirdağın kentsel dönüşümü konusunda Valilik ile birlikte çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.
     Dalgıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentsel dönüşüm projesinin amacının, yıkılmaya yüz tutmuş ve yapılan dayanıklılık testlerinden geçememiş, çatlağı olan binaların bir an önce ortadan kaldırılması olduğunu kaydetti.
     Tekirdağ merkezde de kentsel dönüşüme ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Dalgıç, Bizim de Tekirdağ merkezde bazı binalarımızın depreme dayanıklılık testlerinden geçecekleri şüpheli. Onları biliyoruz. Bazı binalarda bu testler yapıldı, bazılarında yapılmadı ama tamamında yapılması lazım dedi.
     Yaptıkları imar planlarında merkezdeki belediye, adliye ve defterdarlık binası gibi yerlerin park imar planlarında yer aldığını belirten Dalgıç, Sahildeki çok yüksek katlı 8-10 katlı yapılan binaların da 2-3 katlı yerler haline dönüştürülmüş olması gerekiyor. Tüm bu yaptığımız imar plan çalışmalarını Anıtlar Kurulu da onayladı diye konuştu.
     Kentsel dönüşüm çalışmalarına Valilik ile ortaklaşa yaptıkları çalışmalar kapsamında devam ettiklerini belirten Dalgıç, şunları kaydetti:
     Bu konu üzerinde sayın Valimizle uzun süreli toplantı yaptık. Zaten hem deprem bölgesindeyiz hem binalarımızın kalitesi ortada. Artık çağ dışı görüntülerin yaşandığı çok dar sokakların kaldığı itfaiye ve ambulansın girmekte zorlandığı yerleşim yerlerinin düzeltilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bununla ilgili Valimize şehrin genel durumu hakkında bilgi verdim. Toplu konut idaresiyle yaptığımız çalışmalar da var. Onlarla yaptığımız yazışmalar var. Gerekirse Sayın Valimizle Ankaraya gideriz. Buradaki ihtiyaçları sergileriz.
    
     Muhabir: Muhterem Erkul
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Tekirdağda kentsel dönüşüm çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER