Tek kolla 7 kişilik ailesini geçindiriyor

Tek kolla 7 kişilik ailesini geçindiriyor -Iğdırda 10 yaşındayken bir kolunu kaybeden Yunus Eray adlı kişi, engeline rağmen 3 tekerlekli bisikletiyle yük taşıyarak gösterdiği yaşam mücadelesiyle takdir topluyor -Eray: Bazı ins


IĞDIR (A.A) - Emrah Kocabey - Iğdırda tek koluyla yaşam mücadelesi veren 39 yaşındaki Yunus Eray, engeline rağmen gösterdiği yaşam mücadelesiyle takdir topluyor.
     Kentte 29 yıl önce duvardan düşmesi sonucu bir kolunu kaybeden Eray, üç tekerlekli bisikletiyle yük taşıyarak 7 kişilik ailesinin geçimini sağlıyor.
     Eray, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 10 yaşındayken kolunun kırıldığını, imkanlarının yeterli olmadığından ailesinin tedavisini yaptıramadığını söyledi.
     Bu nedenle kolunun kangren olduğunu anlatan Eray, Tedavi olamadım kolum kesildi. Böyle olunca da hayata tek kolla atıldım. Zorluklar içerisinde yıllardır yaşam mücadelesini sürdürüyorum dedi.
     Eray, engeline rağmen çalışma azminin insanlara örnek olduğunu, Iğdırlıların kendisini bu yönüyle iyi tanıdığını belirtti.
     Anne ve babasının da geçimini kendisinin sağladığını anlatan Eray, gün boyunca durmadan çalıştığını ifade ederek, şunları kaydetti:
     Yük arabamla gün içerisinde Iğdırı 25 defa turluyorum. Bazen yükünü taşıdığım müşterilerim bana yardımcı oluyor. Tek kolla arabayı nasıl sürdüğümü görenler şaşırıyor. Biz engelliler olarak hayat yokuşundan çıkmaya çalışıyoruz. Ben dilenmiyorum. Her zorluğa rağmen ekmek param için koşturuyorum. Bazı insanlar sağlam oldukları halde dilenip, başkalarından ekmek parası istiyorlar. Ben onu yapmam, kendi ayaklarımın üstünde durmaya çalışıyorum. Çevremdeki insanlar beni çok seviyorlar. Benimle gurur duyduklarını söylüyorlar. Tek isteğim bana rahat bir iş imkanı sunulsun. Bu şekilde çok zorlanıyorum. Yeri geldiğinde hiç para kazanamıyorum. Ama bu işi yapmak zorundayım başka çarem yok.
     Eray, işten kalan zamanlarda resim yaptığına da dikkati çekerek, Engelliler derneğinde resim yapıyorum. Zamanı farklı şekillerde değerlendirdiğimiz de oluyor ifadelerini kullandı.
    
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Tek kolla 7 kişilik ailesini geçindiriyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER