TBMM Terör Alt Komisyonu Başkanı Bostancı:

TBMM Terör Alt Komisyonu Başkanı Bostancı: -Ümit ederim ki terör meselesi son bulur, barış iklimi kurulur, insanlar demokratik ve özgür bir ülkenin vatandaşları olarak her türlü sorunlarının çözümünü meşru siyasetin zemininde ararlar


MANİSA (A.A) - TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Terör Alt Komisyonu Başkanı Naci Bostancı, Ümit ederim ki terör meselesi son bulur, barış iklimi kurulur, insanlar demokratik ve özgür bir ülkenin vatandaşları olarak her türlü sorunlarının çözümünü meşru siyasetin zemininde ararlar dedi.
     Bostancı ve komisyon üyeleri, Celal Bayar Üniversitesi Rektörlüğünde 9 terör olayına ilişkin 14 terör mağdurunu dinledikten sonra basın açıklaması yaptı.
     İnsanların acılarının hayatlarının bütününe yayıldığını, bütün ayrıntılarda kendisini ortaya çıkardığını gördüklerini ifade eden Bostancı, Babalarını kaybetmiş çocukların evlerin bir köşesine asılmış babalarının resimleri ile nasıl konuştuklarını, annenin o resimleri orada mı tutmalıyım, böyle konuşmaya devam mı etmeliler yoksa kaldırmalıyım, psikolojileri açısından daha doğru olur dediği, ikilem yaşadığı ama hayatındaki tek ikilemin de bu olmadığı bir acı hal diye konuştu.
     Bostancı, bunların ne kadar dramatik olduğunun kamuoyu tarafından yakından bilinmediğini belirterek, hayatların yitirilmesine çare arayan siyasetin, sivil toplum kuruluşlarının insani mağduriyetlere de odaklanması gerektiğini söyledi.
     Görüştükleri insanların düşmanlığının olmadığını gördüklerini, bunun da memnuniyet verici olduğunu ifade eden Bostancı, şöyle konuştu:
     Öldüresiye nefret ettikleri bir çevre görmüyorlar. Katilleri için bile onların kandırılmış olduklarını, birilerinin ellerine silah verip onları oralara çıkardıklarını ağırlıklı bir şekilde düşünüyorlar. Terörün iki kastı vardır, birisi devlete karşı, hedef aldığı sivil kesimlere karşı cinayetler işleyerek onların yakınlarının düşen ateş üzerinden topluma düşman olmalarını sağlamak. İkinci amaçları ise dağa çıkarıp orada çatışmalarda ölen çocuklar üzerinden, yine temsil etmeye çalıştıklarını iddia ettikleri kesimlerin ölen çocukları üzerinden düşmanlıklarını körüklemek, hasım olmalarını temin etmek. Terörün bu iki kastına yönelik sorun olmadığını gördük. 30 yıla rağmen böylesine bir husumet duygusunun olmayışı kesinlikle hem heyetimiz hem de bütün Türkiye için sevindirici. Aynı zamanda terörle mücadele edilirken toplumsal iklimin bunu nasıl destekleyeceğini görmek bakımından da çok öğretici.
     Görüştükleri kişilere müteşekkir olduklarını ifade eden Bostancı, Ümit ederim ki terör meselesi son bulur, barış iklimi kurulur, insanların demokratik ve özgür bir ülkenin vatandaşları olarak her türlü sorunlarının çözümünü meşru siyasetin zemininde ararlar dedi.
     Bostancı, teröre karşı yürütülen mücadelede faydalı olabilecek birtakım önerilerde bulunacaklarını, çalışma sonucunda hazırlayacakları raporu sonbaharda TBMMye sunacaklarını bildirdi.
     MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu da görüştükleri insanların kendilerinde travma yarattığını belirterek, Manevi yönde çok büyük sıkıntılar yaşıyorlar. Şehit veya gazi aileleri derneklerine giderek onları paylaşıyorlar. En çok mağdur olan grup ise şehit çocukları. Bazıları iki aylık, bazıları henüz daha doğmamış, hamile anneler, babasız doğan çocuklar... diye konuştu.
    
     Muhabir: Turgay Duyar / Halil Şahin
     Yayıncı: Hande Cankar
<< Önceki Haber TBMM Terör Alt Komisyonu Başkanı Bostancı: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER