TBMM Başkanvekili Sadık Yakut:

TBMM Başkanvekili Sadık Yakut: -Parti olarak değil, devlet olarak, millet olarak terörün üstesinden geleceğiz


KAYSERİ (A.A) - TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, Parti olarak değil, devlet olarak, millet olarak terörün üstesinden geleceğiz dedi.
     Bünyan ilçesinde köyleri ziyaret ederek, vatandaşların sorunlarını dinleyen Yakut, yaptığı konuşmada, iktidara geldiklerinde terör sorununu kucaklarında bulduklarını söyledi.
     Yakut, terör konusunda yedi düvelle mücadele ettiklerini belirterek, şunları kaydetti:
     1915 olaylarının öcü, terör yoluyla, Doğu ve Güney Doğu Anadoluda yaşayan bu işle ilgisi olmayan Kürt vatandaşlarımız üzerinden bu devletten ve milletten alınmak isteniyor. Parti olarak değil, devlet olarak, millet olarak terörün üstesinden geleceğiz. Çünkü bu varlık, yokluk mücadelesi haline geldi artık. Bir etnik milliyetçilik meselesi. Bunu ortadan kaldıracağız. Ama bu konuda bizi sevindiren taraf şu ki, bölgede yaşayan insanımızın bu olayla alakalı uzaktan ya da yakından ilgisinin olmasıdır. Tabi ki iktidar olarak bölgede yaşayan insanımızın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı sevgisini ve gücünü artırmak istiyoruz. Bunun için de on yıldan beri yaptığımız hizmetlerimize devam edeceğiz.
     Mahalli idareler seçimini de değerlendiren Yakut, Bilindiği gibi mahalli idareler seçimi 5 yılda bir yapılıyordu. Seçimin erken yapılabilmesi için anayasa değişikliği gerekiyor. Bu konuda AK Parti ile MHP anlaşmış durumda. Meclisin açılmasından itibaren, bu konu gündeme gelecek. Büyük ihtimalle 2013ün Ekim ayında, seçim yapılacak. Bu da meclisin ilk çalışması olacak. Tabi ondan sonra da diğer konular değerlendirilecek diye konuştu.
     Yakut, İstanbuldaki patlamaya ilişkin olarak da Şehidimize başsağlığı, yaralılara acil şifalar, yakınlarına ve Türk milletine sabrı cemil diliyorum dedi.
    
     Muhabir: Mesut İnce
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber TBMM Başkanvekili Sadık Yakut: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER