TBMMde tezkerenin kabul edilmesi

TBMMde tezkerenin kabul edilmesi -AK Parti Kütahya Milletvekili Bal: -Bu tezkere, çok yakın zamanda Türkiyenin Suriyeye ya da bir başka ülkeye savaş açacağı anlamına gelmez


KÜTAHYA (A.A) - AK Parti Kütahya Milletvekili İdris Bal, TBMMde kabul edilerek, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) yurt dışına gönderilmesi ve yurt dışında görevlendirilmesi konusunda 1 yıllığına Hükümete yetki verilen tezkerenin, çok yakın zamanda Türkiyenin Suriyeye ya da bir başka ülkeye savaş açacağı anlamına gelmeyeceğini bildirdi.
     TBMM Dışişleri ve Darbeleri Araştırma komisyonlarının da üyesi olan Bal, yaptığı yazılı açıklamada, tezkerenin kabulünün ardından kamuoyunda savaş çıkacağına dair iddia ve korkular yaşandığını belirtti.
     Türkiyenin, Suriye tarafından gelen ihlal ve tecavüzlerle ilgili bu ülkenin yönetimini uyardığını, angajman kurallarını değiştirdiğini, ihlallerin karşılıksız kalmayacağını ve misilleme yapılacağını açıkladığını hatırlatan Bal, şunları kaydetti:
     Açıklama sonrası birkaç kez Suriye güçlerinin ihlali gerçekleşmiş ve Türkiye tarafı misillemede bulunmuştur. En son Şanlıurfanın Akçakale ilçesine düşen bomba sadece maddi hasar vermekle kalmamış, 5 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 9 vatandaşımız yaralanmıştır. Bu durum karşısında vatandaşlar tepki göstermiş ve devletin kendilerini korumasını talep etmiştir. Saldırı sonrası Türkiye misillemede bulunmakla beraber, durumun ciddiyeti karşısında Hükümet bununla da yetinmemiş, kararlılığını ortaya koymazsa bu ihlallerin artarak devam edebileceği, daha büyük can ve mal kayıplarına yol açabilecek saldırılara dönüşme riskini görüp gerektiğinde silahlı güçlerini kullanabilmek için halkın temsilcilerinden oluşan Meclisten izin istemiş ve almıştır. Hükümet, Meclisten tezkere alarak ülkesini, milletini koruma kararlılığını ortaya koymuştur. Hükümetin bu tezkereden aldığı yetkiyi kullanıp kullanmaması daha ziyade ihlal eden, saldıran konumunda olan Suriyeye bağlıdır. Saldırılar ve can kayıplarımız devam ederse tabii ki, bu yetkinin kullanılması gündeme gelecek ve belki de kullanılmak zorunda kalınacaktır. Ancak bu tezkere, çok yakın zamanda Türkiyenin Suriyeye ya da bir başka ülkeye savaş açacağı anlamına gelmez.
    
     Muhabir: Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber TBMMde tezkerenin kabul edilmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER