TBMMde Kızılinler köyü projeleri değerlendirildi

TBMMde Kızılinler köyü projeleri değerlendirildi -Kültür ve Turizm Bakanı Günay: Eskişehirin geleceğine yön verebilecek bu projeler onaylandığında, önü açık, her türlü gelişime imkan sağlayan bir yapıda olmalı


ESKİŞEHİR (A.A) - Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Eskişehir milletvekilleri, Kızılinler köyü projelerini değerlendirdi.
     AK Parti Eskişehir İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, TBMM KİT Komisyonu Salonunda düzenlenen toplantıya, Kültür ve Turizm Bakanı Günay, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı ve AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, AK Parti Eskişehir milletvekilleri Salih Koca ile Ülker Can, CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri katıldı.
     Günay, toplantıda, büyük projelerin onay sürecinin fazla uzamaması gerektiğini ifade ederek, şunları kaydetti:
     Eskişehirin geleceğine yön verebilecek bu projeler onaylandığında, önü açık, her türlü gelişime imkan sağlayan bir yapıda olmalı. Kızılinler bölgesi için her iki belediyenin de hazırladığı planları Bakanlığımızda incelettik. Önerilerimiz doğrultusunda belediyelerimiz düzeltmelerini yaptı. Bu yıl bitmeden iki projenin de onayını vereceğiz.
     Eskişehirin 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliğine de değinen Günay, Eskişehirin bu başarıyı sağlamasında en etkili rolün Avcı ve Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatına (TÜRKSOY) ait olduğunu vurgulayarak, Eskişehirin 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti sıfatı, Türk dünyasına ve dünyaya karşı Türkiyeyi temsil etme gibi bir sorumluluk yüklemiştir. Bu sorumluluğu tüm Eskişehir halkının ve yöneticilerinin sahiplenmesi gerekiyor. Bakanlık olarak elimizdeki tüm imkanları seferber etmeye hazırız ifadelerini kullandı.
     Odunpazarı Belediye Başkanı Sakallı da Kızılinler köyü projeleri hakkında Günaya bilgi verdi.
    
     Muhabir: Fatih Doğan
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber TBMMde Kızılinler köyü projeleri değerlendirildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER