TBMMde Kütahyadan Esintiler sergisi

TBMMde Kütahyadan Esintiler sergisi -Sergide, Kütahyalı ressamlar Fatma Ceyhan ve Sabahat Sarıoğlunun eserlerine yer verildi


KÜTAHYA (A.A) - Kütahyalı ressamlar Fatma Ceyhan ve Sabahat Sarıoğlunun eserlerinden oluşan sergi, TBMMde izlenime sunuldu.
     TBMM Mustafa Necati Kültür Evinde, Ceyhan ve Sarıoğlunun eserlerinin yer aldığı Gönül İkliminde Gezintiler ve Kütahyadan Esintiler sergisi törenle açıldı.
     Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur, AK Parti Kütahya milletvekilleri Vural Kavuncu ve İdris Bal, MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık ve Kütahyadan bir grup sanatçı, törene katılarak, sergideki eserleri inceledi.
     Sergide, Sarıoğlunun 40, Ceyhanın 46 eserine yer verildi.
    
     -Fatma Ceyhan ve Sabahat Sarıoğlu-
    
     Kütahyada 1986 yılında doğan Fatma Ceyhan, Anadolu Üniversitesi (AÜ) Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Sağlık Kurumları İşletmeciliği Bölümünden mezun oldu. 2005te Kütahya Çiniciler Çarşısında iş yeri ve atölyesini açan ve çini üzerine resimler yapan Ceyhan, ilk sergisini 2008de Almanyada sanatseverlere sundu.
     Kütahyada 1960ta doğan Sabahat Sarıoğlu, ilk, orta ve lise öğrenimini Kütahyada tamamladı. Kız Meslek Lisesi Resim Bölümünü bitirdikten sonra resmin her dalında çalışmalar yapan Sarıoğlu, kendisine özgü denemelerde de bulundu. Sarıoğlu, desen portre, natürmort, peyzaj, figüratif soyut çalışmalar ve yağlı boya ile alçı karışımından eserler üretiyor. Sarıoğlu, çalışmalarını Kütahyadaki Şevelli İş Merkezinde sürdürüyor.
    
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber TBMMde Kütahyadan Esintiler sergisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER