TB2L Federasyon Kupası finali

TB2L Federasyon Kupası finali -Federasyon Kupası finalinde yarın Bandırma Kırmızı ve Selçuk Üniversitesi karşı karşıya gelecek


BALIKESİR (A.A) - Türkiye Basketbol 2. Ligi (TB2L) Federasyon Kupası finalinin basın toplantısı, Bursada yapıldı. Federasyon Kupası Finalinde yarın Bandırma Kırmızı ve Selçuk Üniversitesi karşı karşıya gelecek.
     Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, düzenlediği basın toplantısında, Bursanın, federasyon kupasına ev sahipliği yapmasından dolayı mutlu olduğunu söyledi.
     Şahin, bugüne kadar oynanan maçlarda güzel sonuçlar alındığını, bütün katılan takımları tebrik ettiğini dile getirerek, şöyle konuştu:
     Federasyon kupası ilk kez düzenleniyor ve böyle bir organizasyona imza atıyoruz. En iyi şekilde centilmence bir müsabakanın geçmesini arzu ediyoruz. Basketbol Bursa için çok önemli, çünkü Bursa bir basketbol şehri. Yarın oynanacak final öncesinde herkese başarılar diliyorum. Böyle güzel bir organizasyonun Bursaya verilmesinden dolayı TBF Başkanı Turgay Demirele teşekkür ediyorum. Ayrıca bu organizasyona emek veren il temsilcimize, her zaman bizi destekleyen TBF Ligler Koordinatörü Ayhan Özgümüşe teşekkür ediyorum.
     Özgümüş de 18 takımla başlayan ve birbirinden zorlu mücadelelerin yaşandığı kupada, finale geldiklerini belirterek, Çok güzel mücadele eden ve maçlarını kazanan Bandırma Kırmızı ve Konya Selçuk Üniversitesini kutluyorum. Buraya gelen bütün takımlar finale kalmayı hak etti. İki takıma da başarılar diliyorum dedi.
     Bandırma Kırmızı Başantrenörü Selçuk Ernak, bu organizasyonun, sezon öncesinde bütün takımlar için hem kaliteli bir hazırlık süreci hem de güzel bir hedef olduğunu söyledi. Ernak, şunları kaydetti:
     Uzun bir maratondu, oldukça çekişmeli maçlar oynandı. Çok genç bir takımız, ilk kez düzenlenen bu kupada finale kadar gelmek bizim için büyük bir gurur. Final maçı çok güzel geçecektir. Basketbol oynamaktan zevk alan iki ekibin mücadelesi seyirciler için de zevkli olacaktır. Bu arada Selçuk Üniversitesine de geçmiş olsun dileklerimi gönderiyorum. Martinin sakatlanmasına en az onlar kadar üzüldük.
     Konya Selçuk Üniversitesinin Başantrenörü Ajlan Kavasoğlu ise Martinin sakatlanmasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Kavasoğlu, şu bilgileri verdi:
     Ameliyatı başarılı geçti, en kısa sürede sahalara dönmesini diliyoruz. Bu organizasyonun yapılmış olması 2. Lig takımları için çok iyi bir hazırlık oldu. Buraya gelinceye kadar çok kaliteli ve zevkli maçlar oynadık. Bandırma Kırmızı çok genç ve basketbol adına iyi şeyler yapmaya çalışan bir organizasyon. Yarınki maçın sonucu ne olursa olsun hepimiz zevk alalım. Türkiye Basketbol Federasyonuna da bu organizasyon için teşekkür ediyorum.
     Bandırma Kırmızının forveti Cenk Şekeroğlu da ilk kez düzenlenen kupa finalinde yer almanın heyecan verici olduğunu dile getirerek, Önceki maçlarda gösterdiğimiz performansı yarın da sahaya yansıtmaya çalışacağız. Kupayı alıp lige motive bir biçimde başlamak istiyoruz. Selçuk Üniversitesine başarılar diliyorum dedi.
     Konya Selçuk Üniversitesinin deneyimli oyuncusu Orçun Göllü ise Federasyon kupasının ilk kez düzenlenmesi ve finale yükselmemiz büyük bir keyif. Yarınki maç hiç kolay olmayacak. İki önemli eksiğimiz var. Ama sistemimiz içinde bunları egale edeceğiz. Seyir zevki olan keyifli bir maç bizleri bekliyor ifadelerini kullandı.
     Bandırma Kırmızı Genel Menajeri Turgay Zeytingöz de federasyon kupasının iyi bir motivasyon olduğunu vurgulayarak, Ortada bir kupanın olması ve hazırlık döneminde böyle iyi maçlar oynamak çok önemli. Yarınki amacımız kupayı kazanmak. Her ne kadar iyi bir organizasyona sahip olsak da Banvit ve Bandırma Kırmızı genç kulüpler. Burada alacağımız kupa bizi çok mutlu edecek değerlendirmesinde bulundu.
     Konya Selçuk Üniversitesi Genel Menajeri Yaşar Berber ise finale kalmalarının çok sevindirici olduğunu, ancak oyuncularının sakatlanmasının kendilerini üzdüğünü ifade ederek, rakip takıma da başarılar diledi.
    
     Muhabir: Ömer Ercan/Haluk Yüksel
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber TB2L Federasyon Kupası finali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER