Tayvanın Ankara Büyükelçisi Chen, Afyonkarahisarda:

Tayvanın Ankara Büyükelçisi Chen, Afyonkarahisarda: Afyonkarahisara işadamları ile ticaret, kültür ve termal konusunda iş birliğinde bulunmak için geldik


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Tayvanın Ankara Büyükelçicisi James C. H. Chen, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlunu ziyaret etti.
     Tayvanın Ankara Büyükelçisi Chen ve eşi Maria Peng, Vali Balkanlıoğlunu makamında ziyaret etti.
     Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Balkanlıoğlu, Tayvanın sanayisi ve ekonomisinin gelişmiş bir ülke olduğunu kaydetti.
     Tayvanın ekonomik yönden çok güçlü bir ülke olduğunu belirten Vali Balkanlıoğlu, şöyle konuştu:
     Tayvanda güçlü yatırımcılar var. Bizde kendilerini daha çok ekonomik iş birliği hakkında Türkiyeye davet etmiştik. Tayvanlı yatırımcılar Afyonkarahisarda yatırım yapsınlar, gerekirse Tayvanla ticari ilişkilerimizi Türkiyenin aleyhine olan ticari dengelerimizi değiştirelim. Made in Tayvan yazısını çok görürsünüz. Tayvan büyükelçisi de ekonomik hatta eğitim iş birliğimizi geliştirme konusunda ziyaret ettiler.
     Büyükelçi Chen de, Afyonkarahisarda olmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, Afyonkarahisara işadamları ile ticaret, kültür ve termal konusunda iş birliğinde bulunmak için geldik dedi.
     Büyükelçi Chen, Kung-Fu gibi geleneksel sporlarını tanıtmak istediklerini sözlerine ekledi.
     Ziyaret sırasında basın mensuplarının Tayvan Büyükelçisi Chenin eşi Maria Penge boynundaki kolyeyi sorması üzerine Türk bayrağını ilk gördüğümde hayran oldum. Bir sanat parçası olduğunu düşündüm. Bizim kültürlerimizde ay ve yıldızın önemi var. Özelliklede yıldız bizim için umut ifade ediyor. Ay da aynı zamanda huzur, mutluluk, barış ifade ediyor. Bunu fark ettiğiniz içinde memnun oldum dedi.
     Ziyarette Vali Balkanlıoğlu, Büyükelçi Chene kök boyalı Bayat kilimi ve mermerden yapılmış satranç takımı hediye etti.
    
     Muhabir: Canan Tükelay
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Tayvanın Ankara Büyükelçisi Chen, Afyonkarahisarda: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER