Tavuk ve kaz satarak dört kez

Tavuk ve kaz satarak dört kez kutsal topraklara gitti -Iğdırda tavuk ve kaz satarak geçimini sağlayan bir kadın, kazandığı paralarla 13 yaşındaki oğluyla 4 kez kutsal topraklara gitme fırsatı buldu -Belkızar Cav: Çok çalıştım çaba


IĞDIR (A.A) - Emrah Kocabey - Iğdırda tavuk ve kaz satan bir kadın, kazandığı paralarla dört kez kutsal topraklara gitme fırsatı buldu.
     Iğdırda ikinci el eşya satılan bir pazarda tavuk ve kaz satarak geçimini sağlayan 55 yaşındaki Belkızar Cav, AA muhabirine yaptığı açıklamada, biriktirdiği paralarla bugüne kadar defalarca kutsal topraklara gittiğini söyledi.
     Merkeze bağlı Halifeli beldesinde yaşadığını, her gün pazara satış yapmak için geldiğini anlatan Cav, 10 yıldır çalıştığı pazarın tek kadın esnafı olduğunu belirtti.
     Tavuk, kaz ve ikinci el eşya satarak aile ekonomisine katkıda bulunduğunu belirten Cav, kazandıklarıyla 13 yaşındaki oğlunu da beraberinde kutsal topraklara götürüp hacı olduğunu vurgulayarak, Çok çalıştım, çabaladım hem para biriktirdim hem de kazandığımla hacca gittim. Biraz param olsa bir defa daha giderim dedi.
     Hayatı boyunca kimseye muhtaç olmadan ekmek parası için çalıştığını anlatan Cav, şöyle konuştu:
     Evde tek çalışan benim. Kazandığımla 5 kişiye bakıyorum. Hayat zor ama ayakta kalmasını öğrendim. Eşim hasta. Bazen yanıma geliyor ama işi yok çalışmıyor. Beldede oturuyorum. Her sabah yola çıkıp işime geliyorum. Yetiştirdiğim ve köylerden aldığım tavuk ve kazları pazarda satıyorum. Ben inançlı biriyim. Kutsal topraklara gitmek için çok çalıştım. Kazandığımla Allahın evini ziyaret ettim. Kendimle beraber oğlumu da hacca götürdüm. 13 yaşında oğlum dört kez hacı oldu. Bana dua etsin, ondan başka bir şey istemiyorum. Oğlumu okutmaya çalışıyorum. O da okul çıkışı ayakkabı boyacılığı yapıyor. Bana destek oluyor.
     Kadınların kimseye muhtaç olmaması için ellerinden geleni yapması gerektiğini vurgulayan Cav, Ekmek bekleyen olmayın, kendi ayaklarınızın üstünde durmaya çalışın. Benim evimin yükü üzerimde. Zaman zaman zor durumda kaldım ama pes etmedim ve bu şekilde hayatımı sürdürmeye çalışıyorum dedi.
     Yaşı ilerlediği için çalışmakta zorlandığı günler olduğuna dikkati çeken Cav, Bazen hava çok soğuk oluyor ve burada durmakta güçlük çekiyorum. Çocuklarıma ve eşime bakmak için çalışmak zorundayım diye konuştu.
     Pazar esnafından Hamza Duran ise Cavın kimseye muhtaç olmadan çalıştığını anlatarak, diğer kadınlara örnek olduğunu söyledi.
     Duran, Cavın çalışarak çocuklarını okuttuğuna işaret ederek, Tavuk alıyor tavuk satıyor, geçimini sağlamaya çalışıyor. Iğdırlılar, Belkızar anneyi yakından tanıyor. Biz onunla gurur duyuyoruz. Böyle bir ortamda çalışıyor. Yetkililerden onun için yardım istiyoruz. Hacıya el uzatsınlar diye konuştu.
    
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Tavuk ve kaz satarak dört kez Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER