Tavşanlıda kurulması planlanan katı atık yakma

Tavşanlıda kurulması planlanan katı atık yakma tesisi -AK Parti Kütahya Milletvekili Kavuncu: Çevre ve Şehircilik Bakanımız Erdoğan Bayraktar, konuyu bürokratlarıyla en ince ayrıntısına kadar inceleyeceğini bu konuda oluşan duyarlılığın


KÜTAHYA (A.A) - AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, Tavşanlı ilçesinde kurulması planlanan katı atık yakma tesisine ilişkin, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktarın, konuyu bürokratlarıyla en ince ayrıntısına kadar inceleyeceğini bu konuda oluşan duyarlılığın göz ardı edilmesinin mümkün olmadığını dile getirdiğini bildirdi.
     Kavuncu, yaptığı yazılı açıklamada, Çobanköy mevkisinde kurulması planlanan entegre tehlikeli katı atık tesisinin işletme izin başvurusunun, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünde değerlendirme sürecinde olduğunu belirtti.
     Başta Çobanköy halkı olmak üzere bazı sivil toplum kuruluşlarının, tesisle ilgili endişelerini ifade etmek için bazı çalışmalarda bulunduklarını hatırlatan Kavuncu, şunları kaydetti:
     Ortak kanaat, bu tesisin ilimiz sınırları içinde kurulmaması yönünde olmuştur. Biz de ilimizin vatandaşlarının yüklediği sorumluluk gereği Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) çatısı altında AK Parti Kütahya milletvekilleri Soner Aksoy, Hasan Fehmi Kinay, İdris Bal, AK Parti Tavşanlı İlçe Başkanı Mehmet Demir ile konuyu en üst düzeyde dillendirmek ve endişeleri dile getirmek üzere Çevre ve Şehircilik Bakanımız Erdoğan Bayraktar ile görüştük. Sayın Bakanımıza, Kütahyanın doğal yapısının buna uygun olmadığını, çevre kirlenmesinin bölgemiz için büyük riskler taşıdığını, bölgemizin turizm kaynaklarının bu risklerle değer kaybedebileceğini dile getirdik. Bu konuyla ilgili sivil toplum kuruluşlarımız, teşkilatlarımız ve üniversitemizin söylemleri ve açıklamaları sonrası oluşan toplumsal duyarlılığı yansıttık. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Erdoğan Bayraktar, konuyu bürokratlarıyla en ince ayrıntısına kadar inceleyeceğini bu konuda oluşan duyarlılığın göz ardı edilmesinin mümkün olmadığını dile getirdi. Tavşanlı kamuoyunun duyarlılığının mutlaka dikkate alınacağını ve bölgede yaşayan insanların sağlığının her şeyden önemli olduğunu belirterek, gereken çalışmanın kendisi tarafından bizzat takip edileceği bilgisini verdi.
    
     Muhabir: Selma Kocabaş / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Tavşanlıda kurulması planlanan katı atık yakma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER