Tavşanlıda Gönülden Gören Gözlere Kuran Kursu

Tavşanlıda Gönülden Gören Gözlere Kuran Kursu projesi -İlçede görme engelli kadınlara Kuran öğretilmesi amacıyla kurs verilecek


KÜTAHYA (A.A) - Tavşanlı ilçesinde, görme engelli kadınlara Kuran öğretilmesi amacıyla kurs verilecek.
     Türkiye Beyazay Derneği Kütahya Şubeleri Onursal Başkanı Ali Rıza Soyaslan, yaptığı yazılı açıklamada, Gönülden Gören Gözlere Kuran Kursu projesinin ikinci kurs döneminin gelecek ay başlayacağını bildirdi.
     Kurs döneminin 7 ay sürmesinin hedeflendiğini belirten Soyaslan, şunları kaydetti:
     Tavşanlı Müftülüğü ve Rahmet Vakfı öncülüğünde, Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası ile Türkiye Beyazay Derneği Tavşanlı Şubesi işbirliğinde başlattığımız projeyle fiziksel yetersizlikleri veya Braille alfabesi bilmemeleri nedeniyle camiye gidemeyen görme engelli kadınların ibadetlerini yerine getirirken yaşadığı bazı sıkıntıları çözmeyi amaçlıyoruz. Türkiye genelinde, Kütahya ve ilçelerinde olmak üzere 16 yaş ve üzeri, en az okur-yazar, görme engeli bulunan ve kursa katılmak isteyen görme engelli kadınlar, Türkiye Beyazay Derneği Tavşanlı Şubesi ya da Tavşanlı Fevziye Hanım Kız Kuran Kursuna başvurabilir. Halkımızı bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz. Çevrelerinde görme engelli kadın kardeşlerimiz varsa bize yönlendirsinler, kardeşlerimizin Kuran ile buluşmalarına vesile olsunlar. Kursumuz yatılı ve ücretsizdir.
     Soyaslan, kursun ilk döneminde 15 görme engelliye Kuran öğretildiğini duyurdu.
    
     Muhabir: Selma Kocabaş / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Tavşanlıda Gönülden Gören Gözlere Kuran Kursu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER